Kako se kretalo širenje korona virusa u Srbiji od marta do danas?

Ponavlja se situacija iz marta i aprila

Ostavite komentar


  1. Ma kako da ne, protesti na Vučkovom bolesničkom listu a izbora nema! Dal da se čudimo ovoj propagandi?

      1. Tendenciozno. Pominju se izbori, utakmice, turniri Novaka Đokovića i bačeni suzavac. Nema nigde masovna proslava Ramazanskog Bajrama, predizborne kampanje u tzv. Sandžaku i same demonstracije koje su drastično smanjili strosnu geanicu zaraženih.
        Ako se ne uvede trodnevni karantin u vreme proslave Kurban Bajrama makar u Novim Pazaru, Sjenici i Tutinu i to od 31. Jula do 3. Avgusta posledice će biti katastrofalne jer proslava Kurban Bajrama karakteriše masovna okupljanja klanja ovnova, pečenja i deljenje mesa.
        Da ovo moje upozorenje nije naivno svedoči činjenica da je Saudijska Arabija zabranila hadžiluk u Meku. Još nešto, kada su mogli za hrićanske praznike Uskrs i Vaskrs da zatvore celu Srbiju mogu makar deo Srbije gde se najviše slavi Bajram.

  2. Ova pomenu sve osim izbora i proslava „pobede“. Ovo neki novi virus kod partijske „struke“? Nego ono sto ja vidim u grafikonu je da raspisivanje izbora drasticno obara broj zarazenih. Dakle da poslusamo mi Radulovica, da proglasimo protekle izbore onako kako je cinjenica, pa da raspisemo nove. Jednostavno.

  3. Loš grafikon. Ništa nije jasno.
    Grafikon treba da je pregledan i jasan iz prve, a ne da buljim i ne znam šta je šta.

  4. Otkud vam ideja da rade analizu podataka za koje svi opravdano smatraju da su lazirani.

  5. Znajući dosta analitičara podataka, očekivao sam više: prvo, podaci su nepouzdani, čemu onda vizualizacija? Šta ćemo novo saznati što nam zvaničnici već nisu saopštili? Drugo, vizualizacija koju ste objavili je nedorečena (šta je na y-osi?), a nisu mnogo bolje i ostale na njihovom sajtu.

  6. Sve je fingirano u Srbistanu,ljudi su se toliko pokvarili u komunizmu tako da su svoj necin razmisljanja preneli u demokratiju koju su obesmislili.Moramo se vratiti Bogu i zivotni moto mora biti:ne ucini drugome ono sto ne zelis da tebi bude ucinjeno!!!

  7. hocete da kazete da su podaci u Hrvatskoj i Crnoj Gori transparentni. Pa mi imamo Bg sa 2 miliona ljudi, gde je i logicno pojava veceg broja oboleli. Nek su vsma svi bolji i transparentniji od nas. Zivela Srbija

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.