Kako se Zrenjaninci bore za biciklističke staze 1foto: grad zrenjanin

Biciklom od Zrenjanina može da se stigne do Temivara, jer su izgrađene biciklističke staze ali po gradu, i do obližnjeg kupališta, mora se i drumom.

Iako ima skoro 35 kilometara biciklističkih staza u Zrenjaninu one nisu povezane a zbog povećanja obima saobraćaja neke deonice kroz ovaj grad naročito su opasne za dvotočkaše.

Jedna od prometnih deonica je i staza prema naselju Mužlja, gde su smeštena jezera i kupalište Peskara a na biciklu stići do ovih odredišta mora se voziti putem, gde je gust saobraćaj.

Kako se Zrenjaninci bore za biciklističke staze 2
Foto: m.P./Danas

Iako je još 2015. godine obećano da će se rešiti povezivanje biciklističkih staza, to se do danas nije desilo.

Sa zahtevom da se ideja realizuje udurženj Kreni – promeni Zrenjnin i Čuvarkuća 023 predaće grdskoj vlasti peticiju da ovaj problem reši.

„Imamo nameru da predamo preko 2000 potpisa građana Zrenjanina, okoline i prijatelja iz cele Srbije, koji su se potpisali da bi Mužlja dobila biciklističke staze. Projekat je grad dobio na poklon još 2015. godine. Od tada pa do danas se dogodilo samo to da je saobraćajna policija 31 put izlazila na uviđaj zbog saobraćajnih udesa. Biciklističke staze, ili bar trake, služe kao preventiva. Preventiva uvek manje košta od posledica“, objašnjava Zorica Čordašić iz tima Kreni – promeni Zrenjanin.

Peticiju će, kako je objasnila, predati u petak, 7. jula, u deset časova u pisarnici Gradske kuće.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari