Pozorište „Bata Bulić” iz Petrovca na Mlavi , 25. maja, izvelo je na sceni Kulturno prosvetnog centra po stoti put predstavu „Kako smo voleli druga Tita”. Tim povodom štampana je i prigodna knjiga Jovana D. Petrovića koja govori o periodu od nastanka predstave pre sedam godina i do današnjih dana. Na stotom izvođenju u prepunoj sali gledaoci su frenetičnim aplauzima nagradili glumce i reditelja predstave Miloša Jagodića.


Od premijere koja je bila u junu 2005.godine u Petrovcu, pa do ove stote predstave, komad su videli gledaoci u mnogim mestima Srbijhe, u Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji, Mađarskoj i Švajcarskoj. Na svim gostovanjima predstava je bila odlično prihvaćena, priča Dobrivoje Petrović tumač glavne uloge u komadu „Kako smo voleli druga Tita” i obećava da će predstava i dalje živeti jer pozivi stižu sa svih strana.

– Retka su amaterska pozorišta u kojima jedna predstava doživi sto izvođenja. Nećemo stati na ovom jubileju jer stoto izvođenje ne znači njen kraj života. Da predstava i dalje živi pomaže nam lokalna samouprava, naš Kulturno prosvetni centar i glumci koji neizmerno vole svoje pozorište. Već 31.ovog meseca mi smo na festivalu u Zvorniku, a onda prvog juna odlazimo na festival u Pačetin u Hrvatskoj. Ovim gostovanjima mi pokrivamo prostor cele bivše Jugoslavije jer smo sa ovom predstavom gostovali u svim republikama, rekao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari