Kako su beogradski vaspitači dobili 100 evra veću platu od nastavnika?

Ostavite komentar


  1. Mislim da i asistenti na fakultetu imaju manje plate od vaspitačica. Predlažem da vaši novinari naprave malo istraživanje o tome.

  2. Vaspitači veću platu od med .sestara.. ? Jel vam jasno zasto idu za Nemačku !! Ja bi zdravstvu dao beneficije ! Sramota.

  3. Posle ovakvih komentara kao neki ko radi u vrticu, volela bih da pozovem sve vas da udjete u grupu sa 25-30-oro dece, gde nazalost ima dece sa podrskom bez licnih pratioca i vidite u kakvim uslovima i gde radimo, i sta se sve zahteva od nas. Beogradski vaspitaci nemaju kolektivni godisnji odmor,vec se radi celo leto i uslovljeni smo da iskljucivo koristimo godisnje odmore u julu i avgustu. Dakle dece kao da je 01.09., a mi prepolovljeni. Nemojte o necemu ruzno da pricate, ako vec ne znate,jer vaspitaci ne idu na posao da bi se igralii sa decom. Radimo izuzetno odgovoran posao, vrlo cesto stresan koji niko ne ceni. Ako nas vi tako cenite, kako ocekivati od dece da nas uvazavaju.

  4. Srećna sam zbog koleginica iz Beograda, treba da imaju i višu platu! Pozdravljam sve moje sapatnice i sapatnike iz NS koji rade sa visokom školom isti posao za 64.000 dinara. Pozdrav za besplatne vrtiće bez osnovnih sredstava za rad.

  5. Znači problem je što je njima podignuta plata, a ne što drugima nije!
    Da li mislite da im je mnogo za život 100.000 danas u Srbiji? Mislim da je premalo i njima i lekarima i asistentima i med. sestrama, učiteljima, profesorima.. ali nemojte degradirati i podcenjivati posao vaspitačica i vaspitača. Mnogi od vas su im jutros ostavili najvrednije što imaju na čuvanje.

  6. KAKO je moguce da Bgd vaspitaci imaju vecu platu od ostatka ostalih u drzavi ?
    Ako je SVE prosveta a gde je predskolstvo u ostalim lokalnim samoupravama?

  7. Страхота.Сви преквалификовани преко ноћи у факултетски образоване!

  8. Plate i vaspitača i prosvetara ni trebalo da se povećaju za 1000evra! I da se smanji obim posla .
    Svi smo u istom „sosu“,svi!

  9. Podrska za sve vaspitace! Treba da dobiju i vece povecanje. I cemu takav naslov i poredjenje? Mogli ste da napisete i kako imaju xxx evra manju platu od poslanika.

  10. Ko će da nauči matematiku tu decu? Ko će da ih leči? Zašto bi bilo ko studirao matematiku, medicinu.

  11. Bravo ! Bravo!
    Samo beograđanima da je potaman,a mi vaspitači iz ostatka zemlje smo niža rasa,očigledno

  12. ..Digresija…Vaspitaci nisu DOBILI povecanj, tj.nisu dobili uvecanu platu…Danasnja isplata prvog dela kao i do sada. Po povratku sa odmora ,isplacena prosecna plata ( 8.500 din.manje, smanjena isplata).
    Dakle, NISMO DOBILI!!!!
    To sto je neko odlucio ili rekao ne znaci i da je realizovao, a vaspitaci nisu dobili.

  13. Vaspitaca na birou nema vec neko vreme, deficit u predskolskim ustanovama je vec uveliko prisutan, brojnost dece u grupi prelazi propisanu normu ,…Veliki brj dece na mali broj vaspitaca i otezani uslovi rada u sobama cija kvadratura ne prati broj dece iziskuje i ugrozenu bezbednost boravka dece u vrticima…Odnos roditelja prema profesiji vaspitaca i ocekivanja od vaspitaca nerealna…Jednog dana ce i vaspitaci uciti nemacki jezik otici u Nemacku u potrazi za boljim uslovima…Ako vrtici stanu- ceo grad staje! Razmislite malo…

  14. Sedmi stepen strucne spreme vaspitaca je isto godina skolovanja kao i za zvanje nastavnika ili profesora. Dakle 5 godina. I u cemu je onda problem?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.