Kakvo je stanje na graničnim prelazima: Čeka se i do dva sata 1Foto: Antonio Ahel ATA-Images

I ovog vikenda su velike gužve na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske. Najviše se čeka na ulazu u Srbiju, do dva sata, dok je zadržavanje na Horgošu na izlazu iz zemlje oko 60 minuta.

Na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju putnička vozila zadržavaju se oko 60 minuta, a otvoreno je šest prijemnih terminala za automobile, prenosi RTS.

Međutim, putnici treba da računaju na duža zadržavanja na ulazu i izlazu iz Mađarske – na susednom graničnom prelazu Reske čeka se oko dva sata i na ulaz i izlaz.

Na prelazima Tompa-Kelebija, Reske 2-Horgoš 2 i Ašothalom-Bački Vinogradi, putnicima treba oko dva sata da bi se prešla mađarsko-srpska granica u pravcu Srbije.

Na prelazu Merdare na daministartivnoj liniji uzmeđu Kosova i centralne Srbije, prema o informacijama Nacionalnog centra za upravljanje granicom MUP-a Kosova danas se čeka do jedan sat, dok se na prelazu Bela zemlja od 30 do 40 minuta.

Na prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova se čeka do 25 minuta.

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Kosova je u četvrtak, pošto je kosovski Albanac bio osumnjičen da je ubio policajca Srbije kod Loznice, pozvalo dijasporu i građane Kosova na „povećan oprez“ prilikom prolaska kroz Srbiju i da „prema proceni situacije“ izbegavaju da tuda putuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari