Kakvo nas vreme očekuje tokom vikenda i naredne sedmice? 1Foto: Shutterstock/tcsaba

Početak sedmice koja se završava obeležio je sneg i pravo zimsko vreme, ali nas naredne, po prognozama, očekuju temperature primerene proleću.

Tokom vikenda, danas, u subotu, temperatura u Srbiji će ići do maksimalnih 14 stepeni u Nišu, po 12 će biti u Negotinu i Zaječaru, dok će u Beogradu tokom dana dostići najviše 11 stepeni.

„Oblačnost koja nailazi sa severozda usloviće slabu, kratkotrajnu kišu, na planinama sneg“, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Za vikend i dalje će, kako navode u RHMZ, biti hladno sa čestom pojavom kiše, a na planinama sa snegom.

Na Kopaoniku će danas biti maksimalno jedan stepen, sutra temperatura neće preći nulu, dok je na Zlatiboru danas najviše četiri, a sutra pet stepeni Celzijusa.

„Toplije vreme očekuje se od ponedeljka kada će i dnevna temperatura u većini mesta biti u granicama proseka za ovaj period godine“, ističu u RHMZ.

U ponedeljak u većem delu Srbije biće pretežno oblačno sa kišom, a na planinama sneg biće češći na jugu i jugozapadu Srbije, dok će u ostalim krajevima biti lokalna pojava. U Vojvodini pre podne biće pretežno sunčano, navodi se u prognozi RHMZ.

U utorak, 11. aprila, biće promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala s kratkotrajnom kišom, i u ponedeljak i u utorak će duvati umeren, na jugu i istoku Srbije, kao i na planinama povremeno jak severni vetar.

U sredu biće umereno oblačno i suvo, a dnevne temperature će biti u daljem postepenom porastu pa će sredinom naredne sedmice dostići od 15 do 20 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će tokom utorka i srede temeperatura tokom dana dostići 15 stepeni, baš kao i u Novom Sadu.

„Novo jače naoblačenje s kišom očekuje se u četvrtak krajem dana najpre na severozapadu Srbije, a u petak u svim krajevima uz zahlađenje i pojačan severozapadni vetar“, ističe RHMZ.

Narednog vikenda, u subotu se očekuje prestanak padavina, a u nedelju, na Uskrs, ponovo kiša, dok će na planinama padati sneg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari