U četvrtak, oko 13 časova, na magistralnom putu Požarevac- Kučevo u blizini mesta Salakovac, opština Malo Crniće, desila se teška nesreća u kojoj je izgubio život radnik Preduzeća za puteve Požarevac, Živoslav Savić (57) iz sela Turije, kod Kučeva.

Njega je pregazio teretni kamion marke „Iveko“ firme „PZP“ krećući se u rikverc, za čijim se volanom nalazio radnik pomenutog preduzeća Miroljub Milenković iz sela Šapine, opština Kučevo, potvrđeno nam je u požarevaćkoj policiji.

Nesreća se dogodila prilikom obavljanja radova krpljenja udarnih rupa koje su izvodili radnici PZP-a na magistralnom putu Požarevac-Kučevo. Prema rečima jednog od rukovodilaca ovog preduzeća sve se odvijalo uobičajno do trenutka dok se nije desila nesreća.

– Procedura obavljanja ovih radova je da se „glodalicom“ skida oštećeni asfalt sa kolovoza i da radnici lopatama ubacuju skinuti asfalt u kamion. U ovom slučaju odrađen je deo puta od oko 50 metara, pa se kamion koji se u toj dužini udaljio od glodalice. Procedura je da se on vraća u unazad ka glodalici uz upotrebu zvučnih signala, kako bi se radnici na vreme sklonili. To je grupa radnika i učinila i niko nije video Živu kako se našao na putu iza kamiona, kada je ovaj krenuo u rikvirc. Niko nije video trenutak gaženja svog kolege, niti je čuo bilo kakav glas od njega. Odakle je Živa izašao i podleteo po kamio, samo Bog zna. Radnici kad su videli šta se desilo bili su totalno šokirani-priča šef ovih radnika koji je želeo da ostane anoniman i dodaje da je prizor bio jeziv, jer je kamio prosto raskomadao telo pokojnog Živoslava.

Vozač kamiona, koji je bio totalno u šoku i nije mogao reč da izusti, pa su mu lekari iz Hitne pomoći koji su stigli na lici mesta udarili inekciju za smirenje. Kada se pribrao kolegama je rekao da nikog u retrovizoru nije video i da je ispoštovao uobičajnu proceduru prilikom obavljanja tog rutinskog posla i da mu nikako nije jasno kako se Živa stvorio u mrtvom uglu njegovog videokruga.

Pokojnikove kolege vidno uznemirene ovom nesrećom nisu bile voljne da pričaju za novine. Samo je jedan kroz suze je prozborio:

– Živa je bio stariji radnik pred penzijom, koju ne dočeka. Šta ti je život. Sad si tu i za trenutak te nema. Od onakog čoveka ostade samo fleka na asfaltu. Ko zna šta nas čeka?

Ionako mučnu situaciju na terenu dodatno je pojačavao lelek pokojnikove supruge koja je tu došla sa unukom, kukajući za izgubljenim mužem.

Uviđaj su obavili pripadnici policije, kao i tužilac i istražni sudija Osnovnog suda u Požarevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari