Kampanji protiv nevladinih organizacija se pridružio i Vladimir Đukanović 1foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Nakon što su nevladine organizacije „napali“ Aleksandar Vučić i pojedini mediji, kampanji protiv njih se pridružio i Vladimir Đukanović, istaknuti član SNS-a.

„Veliko bravo za Vladu Srbije. Nadam se da će nastaviti sa ovim i da će se doneti zakon o NVO kojim bi se onemogućio rad onim NVO koje dobijaju donacije iz inostranstva. Iskreno, da se pitam, sve bih pozatvarao i nijedna ne bi mogla da radi“, napisao je Đukanović na svom nalogu na društvenoj mreži X, uz sliku Zorana Gavrilovića, direktora BIRODI-a.

Podsećamo, Aleksandar Vučić izjavio je da je tokom prošle i ove godine u Srbiju ušla rekordna svota novca nevladinim organizacijama (NVO) koje imaju za cilj rušenje njega, navodeći da je reč o desetinama ili čak stotinama miliona evra.

„Ove godine i prošle, to su rekordni iznosi novca. Našalio sam se i rekao sam Jorgovanki, Siniši i Milošu da to počnemo da vodimo kao strane direktne investicije, bićemo apsolutni šampioni“, rekao je Vučić novinarima u Medveđici, gde je prisustvovao manifestaciji „Dani proje i sira“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari