Kamperi iz Holandije i Slovenije stižu na Zlatibor za prvomajske praznike 1Foto: TO Zlatibor

Osim individualnih posetilaca, za prvomajske praznike, u kampu na Zlatiboru, koji je otvoren pre neki dan, boraviće organizovane grupe kampera iz Holandije i Slovenije.

„Zlatiborski kamp spremno dočekuje novu sezonu i pruža nesvakidašnju priliku za uživanje u planinskim pejzažima i odmor u hladu borova“, navode u Turističkoj organizaciji Zlatibor, koja je vlasnik kampa.

Do sada je, za predstojeće praznike, ističu, ugovoren dolazak šest organizovanih grupa iz Netherlands Kamper Club-a (NKC), Kamping asocijacije iz Holandije (ACSI), Senioren Kampeer Club-a, kao i Caravaning Club Slovenia (CCS).

„Tradicionalno, najveći broj organizovanih grupa stiže iz Holandije, Češke, Poljske, Slovenije i Velike Britanije, a u porastu je i broj posetilaca iz Nemačke“, kažu u TO Zlatibor.

Kamp, koji se prostire se na oko dva hektara u blizini magistralnog puta, nedaleko od centra Zlatibora, kategorisan je sa tri zvezdice i ima 60 kamp jedinica i više lokacija za šatore.

„Da bi održao titulu jednog od najuređenijih kampova u Srbiji, u kamp na Zlatiboru se stalno ulaže, uređuje se lokacija, grade se novi sadržaji i prilagođavaju potrebama turista“, navode u TO Zlatibor.

Dodaju i to da se za posetioce organizuju dnevni izleti i posete Ski-centru Tornik, Drvengradu u Mokroj Gori, Muzeju na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno, Stopića pećini, vodopadu u Gostilju i drugim lokalitetima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari