Kanalizacija sledeći referendumski "cilj" 1

U jednoj od najvećih šabačkih mesnih zajednica, Pocerskom Pričinoviću, sa oko osam hiljada meštana, u toku su završni radovi na projektima koji su izglasani na referendumu.

Novac koji se vraća u njihovu kasu, prikupljen od poreza na imovinu, uložen je u prioritetne projekte. Oni su predložili 12 projekata, od uređenja školskog dvorišta, preko sređivanja igrališta za decu, do pomoći fudbalskim klubovima.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je sa predstavnicima novog Saveta mesne zajednice razgovarao o planovima za ovogodišnje neposredno izjašnjavanje i pohvalio njihove predloge da se deo sredstava opredeli za uređenje škole i doma kulture.

– Još jedna važna tema o kojoj smo govorili jeste širenje kanalizacione mreže. Ovo je veoma važna tema za meštane, a mi smo kao Grad dužni da podržimo njihove predloge. Planirano je da od septembra počnemo realizaciju ovog projekta. Prvo što planiramo da uradimo jeste da rešimo postojeće probleme sa kanalizacijom, da se priključe svi oni pored čijih kuća je prošla, ali i da se ustanovi koja su to domaćinstva koja su se nelegalno priključila na mrežu, podvukao je Zelenović i pozvao građane da redovno plaćaju porez, jer se sredstva vraćaju njihovim mesnim zajednicama na korišćenje.

Milan Arsenović, predsednik Saveta MZ Pocerski Pričinović, zadovoljan je dinamikom kojom su završeni radovi i ističe da se već sada može videti boljitak u selu.

– Kada se ulaže u selo i kada se ispravno troše sredstva kojima se raspolaže, napredak se brzo vidi. Uređeno je dvorište u kom se nalaze prostorije mesne zajednice i vrtića, postavljeno je igralište za decu, montiran je koš i zaštitna ograda u školskom dvorištu, donirana su sredstva fudbalskim klubovima, uređena je komunalna infrastruktura u blizini groblja. Imamo velike planove koje ćemo predložiti na sledećim referendumima. Planiramo da u saradnji sa Gradom uredimo Dom kulture, mesto na kome se može okupljati omladina iz sela, istakao je Arsenović.

Inače, na kanalizacionu mrežu može se priključiti oko 1.700 korisnika, a JKP „Vodovod“ omogućava plaćanje na 36 rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari