Kancelarija za Kosovo: Potvrda presude Đokiću - pokazatelj antisrpske politike 1Foto: Pixabay/succo

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je danas odluku Vrhovnog suda Kosova da Zoranu Đokiću iz Peći potvrdi 12 godina zatvora za ratne zločine, ocenila kao „još jedan je pokazatelj antisrpske politike Prištine“.

Kancelarija je u saopštenju navela da je ta odluka „takozvanog Vrhovnog suda Prištine“ primer „da za Srbe na Kosovu i Metohiji nema ni prava na pravičnog suđenja“.

„Uprkos činjenici da su Đokiću tokom suđenja povređena brojna procesna prava, a nijedan relevantan svedok ga nije prepoznao kao počinioca, on je osuđen na 12 godina zatvora“, piše u saopštenju.

Ukazano je da je „takozvani Vrhovni sud samo prepisao obrazloženje prethodnih sudskih instanci“ i da je zanemario procesne manjkavosti.

Kancelarija je najavila da će o tome obavesti relevantne međunarodne predstavnike, a da će advokat koga je angažovala, iskoristiti i poslednju pravnu mogućnost u procesu.

Vrhovni sud Kosova odbio je zahtev branilaca Zorana Đokića za zaštitu zakonitosti i potvrdio mu kaznu od 12 godina zatvora za ratne zločine na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari