Borani će ove nedelje dobiti novu opštinsku vlast u kojoj će većinu imati koalicije koje su na skorašnjim lokalnim izborima osvojile najviše odborničkih mandata. Ujedinjeni regioni Srbije, stranke okupljene oko Demokratske stranke i koalicija SPS – PUPS – JS očigledno su uspešno završile pregovore, pa je predsednik Privremenog veća opštine Bor dr Žika Golubović za sredu, 11. avgust, zakazao konstitutivnu sednicu opštinske Skupštine u Boru.

Osim što će na konstitutivnoj sednici biti verifikovani mandati odbornika, prema nezvaničnim informacijama, na ovoj sednici lokalnog parlamenta biće izabrani predsednik Skupštine, predsednik opštine i zamenik predsednika opštine Bor. Po najavama koje stižu iz Ujedinjenih regiona Srbije, kandidat za predsednika opštine Bor je Nebojša Videnović, diplomirani inženjer mašinstva, član G 17 plus. Kandidat za zamenika predsednika opštine je dr Žika Golubović iz DS, dok će socijalisti odrediti predsednika Skupštine opštine. Poznavaoci prilika u Boru smatraju da prvobitna najava o održavanju konstitutivne sednice lokalne Skupštine 1. septembra više nije u “igri”, jer su se problemi nagomilali, pre svega u komunalnoj oblasti i javnim preduzećima, što, najverovatnije, Prinudna uprava ne bi mogla kvalitetno da prebrodi.

Uz deset mandata Ujedinjenih regiona Srbije buduću većinu u opštinskoj Skupštini činiće još sedam odbornika Za evropski Bor čiji je stožer Demokratska stranka, kao i pet odbornika koalicije SPS-PUPS-JS pet, što zajedno čini stabilnu većinu od 22 odbornika. U opoziciji će ostati sedam odbornika koalicije „Promene za Bor’’ (SNS, NS, Pokret socijalista, Vlasi Krajine, Vlaški pokret ujedinjenja), po dva odbornika Liberalno- demokratske partije, koalicije „Jedinstveni za Bor’’ dr Predraga Balaševića i Demokratske stranke Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari