Izvršni odbor SNS-a doneo je odluku da se u periodu od prvog marta do kraja maja ove godine održe izborne skupštine u svim gradskim i opštinskim odborima, kako bi se izabrali novi predsednici i rukovodstva, a sve u cilju što bolje pripreme za predstojeće pokrajinske i lokalne izbore, koji će se održati najkasnije do maja iduće godine.

Shodno toj odluci Gradski odbor SNS-a u Požarevcu svoju Izbornu skupštinu zakazao je za 28. april. Prethodna, inače prva Izborna skupština požarevačkih naprednjaka održana je 16. februara 2011.godine, gde je za predsednika Gradskog odbora izabran diplomirani ekonomista Nebojša Jočić.

Pre održavanje Izborne skupštine SNS u Požarevcu, prema Statutu te stranke, održaće se i Izborne skupštine svih 40 mesnih odbora, koliko ima Gradski odbor, gde će biti izabrani predsednici i delegati.

Broj delegata koji će dati mesni odbori zavisi od broja članova u njima. Novoizabrani predsednici mesnih odbora i delegati učestovovaće na Izbornoj skupštini 28. aprila koji će imati, zajedno sa članovima Saveta te stranke u Požarevcu, pravo glasa. Oni će glasanjem izabrati novog predsednika Gradskog odbora, kao i ostalo rukovodstvo. Očekuje se da će na pomenutoj Skupštini biti oko 150 delegata sa pravom glasa.

Izbori u mesnim odborima SNS-a zakazani su za 9. april, a članovi SNS će tajnim glasanjem izabrati predsednike i skupštinske delegate. Stranačke izborne radnje uveliko su u toku, gde se agituje, lobira i vode kampanje za predstavnike novog rukovodstva požarevačkih naprednjaka. Na prvoj Izbornoj skupštini jedini kandidat za predsednika bio je Nebojša Jočić, ali je izvesno da će imati protivkandidata. To je diplomirani pravnik, aktuelni predsednik Skupštine grada Požarevca, Bane Spsović. Možda će se pojaviti i još neki kandidat, jer prema Statutu SNS svaki član te stranke ima pravo da se kandiduje za predsednika, bez obzira da li je delegiran ili ne, pod uslovom da ga na samoj Skupštini predloži najmanje četvrtinu delegata. Takođe, prema Statutu te stranke predsednik se može birati javnim ili tajnim glasanjem, što će delegati odlučiti neposredno pre glasanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari