Gradski odbor Srpske napredne stranke Požarevac jednoglasno je predložio na poslednjoj sednici Veroljuba Arsića i Natašu Krstić za kandidate za narodne poslanike na predstojećim parlamentarnim izborima.


Veroljub Arsić jedan je od osnivača Srpske napredne stranke. U dosadašnjoj političkoj karijeri biran je za narodnog poslanika u poslednjih šest saziva Narodne Skupštine Republike Srbije, čiji je podpredsednik od 2014. godine. Predvodi odbornički klub Srpske napredne stranke u Požarevcu. Kao narodni poslanik, Veroljub Arsić predsednik je Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja budžetskih sredstava i član Odbora za prava deteta, Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, kao i Odbora za kontrolu službi bezbednosti. Predsednik je Parlamentarne grupe prijateljstva sa Češkom i predsednik delegacije Interparlamentarne unije. Bio je i predsednik poslaničkog kluba Srpske napredne stranke i član Radne grupe za izradu Zakona o javnim nabavkama. U svom političkom delovanju poslednjih godina zastupao je stav da izdvojena preduzeća u Kostolcu ne bi trebala da idu u privatizaciju, na čemu je aktivno radio. Vlada Republike Srbije obustavila je taj proces prošle godine. Takođe, imao je istaknutu ulogu tokom odbrane od majskih poplava 2014. godine. Na nivou Braničevskog okruga bio je poverenik, a potom i predsednik Okružnog odbora Srpske napredne stranke. Veroljub Arsić rođen je 1969. godine u Požarevcu. Srednju elektro-tehničku školu završio u Obrazovnom centru „13. oktobar“ u Kostolcu.



Nataša Krstić rođena je 28. maja 1969. u Požarevcu. Po zanimanju je diplomirani ekonomista. Dugogodišnji je aktivni član Srpske napredne stranke. Trenutno predvodi Savet za dijasporu, a aktivna je i u Uniji Žena SNS Požarevac. Od 1993 do 2007 godine živela je i radila u Italiji, a trenutno je zaposlena u PD TE-KO Kostolac. Imala je istaknutu ulogu tokom odbrane od poplava u maju 2014. godine, gde je učestvovala u pružanju i prikupljanju humanitarne pomoći.



Veroljub Arsić i Nataša Krstić dobili su jednoglasnu podršku Gradskog odbora za kandidate za narodne poslanike. U narednom periodu o kandidatima će odlučivati Okružni odbor, dok konačnu listu donose centralni stranački organi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari