Pre nekoliko dana Opštini Ruma je, bez naknade, preneto pravo korišćenja oko 300 hektara zemljišta u državnoj svojini, što je bila suština zaključka Vlade Srbije.

Kako se radi o zemljištu na izuzetno atraktivnoj lokaciji, predsednik SO Ruma Nenad Borović uveren je da je ovo kapitalna razvojna šansa Rume, jer su dobili na korišćenje zemljište koje se nalazi uz autoput Beograd – Zagreb i put Ruma – Šabac.

– To je idealno mesto za investitore, a posebno je zanimljivo da se, najverovatnije, neće raditi detaljna regulacija ovog zemljišta, već da ćemo odmah ići na uređenje posebnih „blokova“ za investitore. Već se pojavio potencijalni partner zainteresovan za 50 hektara ovog atraktivnog zemljišta – kaže Borović.

On pojašnjava da je do prava na korišćenje zemljišta Ruma stigla za samo šest meseci, dok drugim sredinama treba i do dve godine. Jer, ceo postupak treba da prođe kroz šest ministarstava, Direkciju za imovinu, Republičko pravobranilaštvo i na kraju kroz Vladu Srbije koja daje poslednju reč. Tako je Ruma dobila novu razvojnu priliku da investitorima ponudi atraktivne lokacije i uhvati korak sa drugim sremskim opštinama u privlačenju stranih investicija.

– Bez obzira koja politička opcija bude na vlasti, ima u rukama oslonac za razvoj. Nama je najbitnije da se što pre zemljište iskoristi i ljudi zaposle – naglašava Borović i dodaje da JP Plan odmah kreće u merenje zemljišta, parcelizaciju i stvaranje blokova za investitore od pet, deset, ili 50 hektara.

Borović posebno ukazuje da će već za koju godinu ovo zemljište vredeti pravo bogatstvo i da će zato, prilikom sklapanja poslova sa investitorima, angažovati i stručne agencije kao što su SIEPA i VIP fond Vojvodine. Zato će Rumljani u narednom periodu pokušati da nađu sredstva i komunalno urede industrijsku zonu kako bi se još više primakli investitorima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari