Opština Veliko Gradište trebalo bi uskoro da potpiše sporazum o finansiranju projekta „Vodoizvorište Ostrvo 7×3000“. Projekat se finansira sredstvima iz IPA 2011 u okviru programa „Socio-ekonomski razvoj Dunavskog regiona u Srbiji“. Vrednost projekta iznosi 4,6 miliona evra od čega je 4,4 miliona evra opredeljeno za radove i 200.000 evra za nadzor.


Potpisnici sporazuma o realizaciji i finansiranju biće Austrijska razvojna agencija (ADA), ispred Republike Srbije ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije, Branko Ružic i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić, Opština Veliko Gradište i Direkcija za izgradnju opštine. Tokom prve polovine 2014. godine predviđeno je pripremanje i realizacija tenderske procedure i izbor izvođača radova a početak radova se očekuje krajem radne sezone 2014. godine.

Ovaj projekat je od izuzetnog značaja za Opštinu Veliko Gradište jer se time realizuje prva, ključna faza u rešavanju problema vodosnabdevanja na teritoriji opštine. Projektom je predviđena Izgradnja novog vodoizvorišta, vodotornja i potisnog cevovoda Ostrovo-Srebrno jezero. Opština Veliko Gradište i Direkcija za izgradnju opštine su u proteklom periodu aktivno radile na pripremi projektne dokumentacije i dobijanju građevinske dozvole. Time su postignuti svi neophodni uslovi da se pristupi pripremi tenderske dokumentacije i počne realizacija projekta, navodi se na zvaničnom sajtu opštine Veliko Gradište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari