U Hidroenergetskom i plovidbenom sistemu „Đerdap 1“, Dan firme, 16. maj, biće obeležen radno. Na prigodnoj svečanosti zaposlenima koji su u najvećoj srpskoj hidrocentrali proveli deset, dvadeset i trideset godina biće uručene jubilarne nagrade i druga priznanja.


Na prvoj dunavskoj centrali privode se kraju pripreme za jednogodišnji kapitalni remont brodske prevodnice na srpskoj strani. Kako saznajemo, iz fabričkih hala „Goše“ u Smederevskoj Palanci oprema za ugradnju gornjih vrata treba u Kladovo da stigne do kraja juna, a dok je rumunska prevodnica u remontu, prolaz brodova na ovom sektoru obavlja se kroz našu prevodnicu. Kada su u pitanju poslovi na revitalizaciji turbina u HE „Đerdap 1“, direktor Privrednog društva Hidroelektrane „Đerdap“ Dragan Stanković izjavio je da će kompletna revitalizacija svih šest turbina biti završena u predviđenom roku od šest godina, kao i da značajnih pomeranja pri ugradnji nove i remontovane hidromehaničke opreme neće biti.

Kako je to preneo „Radio Đerdap“, tehnički problemi nastali na ugradnji takozvanog gornjeg prstena agregata broj šest, koji se modernizuje, dešavaju se obično kod kapitalnih remonta turbina i blok transformatora, tako da u Elektroprivredi Srbije praktično nema objekta gde na početku nije došlo do pomeranja rokova od nekoliko meseci. U mašinskoj hali kladovske elektrane u toku je sklapanje vitalnih delova glavčine radnog kola i drugi predviđeni radovi, a daljom reorganizacijom poslova revitalizacija „Đerdapa 1“ do kraja godine biće proširena i na peti agregat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari