Karadžić osuđen na kaznu doživotnog zatvora

Ostavite komentar


  1. Potrebno je doneti zakon o zabrani negiranja ratnih zlocina i velicanja ratnih zlocinaca, pa ko voli da ide u zatvor, a on neka ih velica do mile volje i Karadzica i njemu slicne

    1. Kao sto treba i doneti zakon da oni koji negiraju 37 hiljada obijenih |Srba u Bosni treba da se nadju naistom mestum kao i ovi koji traze pravdu za sve zrtve sem Srba!!!!

      1. @dejan*** I Zakon da osuđeni ratni zločinci i njihovi najverni učenici i pristalice NE smeju biti predstavnici građana Srbije u Skupštini ili predsednici Vlade te iste države! Može?

        1. Sve moza.samo.kada.priznate srpske.zrzbe i.ne sorote lazo o Slobi Hitleru i Srbima nacistima koji su dosli sa Klingona i ubijali jadne narode i narodnosti SFRJ.Kako ste krenulk k Vi cete kao j Crnogorci na proslavu Oluje.I da pravljenje „korisnih idiota“ treba da se zakonski kaznjava,vazi

      2. Neka se i to završilo!

        Dovidjenja, nema Srbija ništa stobom! Treba da budeš označen kao izrod i da te više nama nigde.

        Oni sto te veličaju, kazna!

    2. Bilo bi fer da svi priznamo oduke ovog suda, kada taj sud ga prizna i Vodja Slobodnog sveta tj. Najdemokratskija zemlja Amerika.

      1. @USA priznaje taj Haški ad hoc Tribunal(MKSJ) za zločine u bivšoj SFRJ i Ugandi,ali ne priznaje ICC koji je isto u Hagu, kao ni Kina i rusija.I sad mi pričajte o demokratiji a nisu vam poznate osnovne činjenice?!

        1. Ameri su i stvorili tu filijalu U hAGU da bi optuzili Srbe i skinuli odgovornost ZBOG BOMBARDOVANJA I AGRESIJE a kada se trazi odgovornost americke vojske onda ih ne priznaju i cak im zabranjuju ulazak u USA. Zapadne marionete u Srbiji su poslali Srpske heroje u Hag dok su islamski i hrvatski zlocinci oslobodjeni a u vecini slucajeva (kao sa albancima) cak su i unistili sve prikupljene dokaze!!! Ovo je cist politicki sud koji izvrsava naredbe zapada!!!

          1. Tačno tako.Probudio se Bil Klinton jednog jutra,bilo mu dosadno pa rešio da nekog bombarduje.Zavrteo globus a prstić mu se zaustavio na SRJ,onako,bez veze!Posle je osnovao Haški Tribunal,u Evropi a ne u USA,što je van pameti,ali dobro,ako vi tvrdite da je tako neka vam bude!I zamislte,srpski „heroji“završili na robiji a nisu činili zločine?!Ni Hitler nije ubijao,samo je to naređivao!

        2. Pa tako je, onda je demokratski sto ni mi ne priznajemo ovaj sud, a onaj sto ameri ne priznaju, mi priznajemo. Valjda smo i mi ljudi i imamo ista prava da biramo sta nam vise odgovara.

    3. A, koji će to zakon mene naterati da se divim Jovanu Divjaku, Naseru Oriću ili Atifu Dudakoviću i da ih slavim kao heroje i „nevine“ učesnike rata, a da, u isto vreme, Biljanu Plavšić, Krajišnika i druge srpske političare smatram zločincima? Imate lepo englesko ime, valjda da ostavite utisak ali, imate manire tipičmne balkanske hulje.

    4. Ko god je ubijao, činio zločine, neka gori u paklu!
      Svima bih podelila cijanid ili konopac.
      Bilo bi časno da su se ubili kao onaj nesrećnik…

      Ali bi i poneki sudija Tribunala mogao da gori u paklu kad niko nije kriv za etničko čišćenje i ubijanje u Oluji,
      ili za uništavanje dokaza u sred Tribunala o trgovini ljudskim organima otetih Srba i nelojalnih Albanaca i Žutoj kući.
      Neoprostivo i dedopustivo.
      Za zločin prikrivanja zločina bi neko od sudija morao da odgovara.

      Do tada,
      taj tzv. sud me apsolutno ne zanima, jer opet RASPIRUJE MRŽNJU!

      Da su služili pomirenju nisu,
      narodi se povezuju i mire sami.

      1. Njima je bio cilj opravdanje intervencija NATO-a na teritoriji bivše Jugoslavije , a ne pomirenje među narodima. Hrvati , Muslimani i Albanci su bili na strani NATO , Srbi protiv . Sve je to neka vrsta plaćanja ratne štete, koju po istorijskoj tradiciji plaća poražena strana. Npr. , Pruska napadne Francusku i porazi je , pa Francuska mora da plati ratnu štetu. U našem slučaju je besmisleno da Srbija plaća ratnu štetu ekonomski najrazvijenijim zemljama sveta, pa je naplati osudom samo srpskih lidera u klasičnom građanskom ratu i to na nekom ad hoc sudu koji važi samo za dve države na svetu što dodatno osporava legitimitet nekog međunarodnog suda . E sad , da li bi bilo bolje da smo imali pametnije lidere devedesetih godina posle pada Berlinskog zida, koji bi pametnije orijentisali srpsku politiku u novonastalim uslovima ? Pa da , naravno da bi bilo mnogo bolje. Trebali su da od ’90. da se najglasnije zalažu da SFRJ uđe u NATO . U tom slučaju se ne bi ni desili ratovi na ovom prostoru .

    5. Posle oslobađanja generala Gotovine i Markača, ovaj sud i sve njegove presude treba posmatrati kao ništavne, nelegitimne pokušaje disciplinovanja neposlušnih naroda. Niko ni u naznakama nije dao tako jasnu naredbu kakvu je Franjo Tuđman dao na Brionim tokom pripreme akcije Oluja „zadati im takve udarce da Srbi praktično nestanu“. „sud“ kojem to očito nije bio dovoljan dokaz, ne po patriotskom osećaju već po ljudskoj savesti, treba prezreti i smatrati oružjem specijalnog rata.

    1. 40 godina moze da trazi da mu smanje kaznu ka na primer za dobro ponasanje, a dozivotna je dozivotna tu nema smananje kazne.

      1. Beni, u slučaju R.Karadžica kakva je razlika između doživotne robije i 40god. zatvora? R.Karadžic ima 73/74 godine i 40 god. zatvora, za njega je isto što i doživotna robija. Da su ga osudili na 40 god. usvojili njegovu žalbu i preinačili presudu na 20 god. Karadžic bi iz zatvora izašao sa 93/94 god.pod uslovom da doživi duboku starost.

  2. Nadamo se da će Vučić i ovaj put reći da je ova presuda pravična i očekivana kao što je rekao za presudu za agresiju Tuđmana na Bosnu i Hercegovinu!

  3. Posle N.Zelanda ovo se moglo očekivati. Zapadni establišment, cela ta Globo-Homo-Korpo struktura je patološki opterećena tzv. belim rasistima (ustvari običnim građanima za koje se plaše da će da progledaju i shvate kakva im je sudbina namenjena) i pomenuti događaj sa onom muzikom im je bio kao biku crveno, da Karadžića povežu sa svim tim, pa se sve ovo moglo očekivati.
    To opet govori o njihovoj ogromnoj panici, neće ih ovo spasiti, život ide svojim tokom a životni instinkti evropskih naroda kada se konačno probude će ih oduvati sa scene. Da li će to biti u roku godinu, dve, pet ili deset teško je predvideti ali to je neminovnost. Kako su ono još davno rekli, ko su glavni finansijeri Haškog Tribunala: Koka Kola, Džordž Soroš i Indonezija. Pametnom dosta!

    1. Radovan Karadzic je bruka I sramota ovog naroda. Ne moze se oplakivati samo svoje zrtve, a gaziti po tudjima. Nema tu nicega ni ponosnog ni hriscanskog. Razmislite malo ljudi, dok ova zemlja polako ali sigurno tone u mulj, mozda je razlog za to sto se nismo hrabro razracunali sa zlom koje su u nase ime pocinili. Pa valjda je to smrtni greh, vajni moji pravoslavci.

      1. A gde si ti to procitao (pogotovu na OVIM STRANICAMA I OD OVIH NOVINARA) DA JE IKO OPLAKIVAO SRPSKE ZRTVE?

      2. Ova zemlja polako ali sigurno tone u mulj i zato što za hiljade njenih pobijenih kćeri i sinova niko iz Hrvatske ili KiM nije odgovarao. Za maltretiranje psa se (opravdano) izriču zatvorske kazne, ali ako je žrtva Srbin, mislim na nesrećne devedesete, ubica može biti spokojan, bar što se suda tiče.

        1. Jesu li ti iz Hrvatske i Bosne ulazili u Srbiju , pobijali civile i plačkali kuće ili je bilo obratno?
          Uostalom, koga briga bosanski crnogorac. On sa srbijom nema nikakve veze osim onih koje je održavao sa još jednim zločincem, crnogorcem miloševićem.

          1. @Aleks
            Iz Hrvatske nisu ulazili u Srbiju zato sto u Srbiji zivi mozda 50.000 Hrvata ali su zato iz Hrvatske ulazili u BiH i tamo pokusavali da naprave Herceg Hosnu. Iz Bosne nisu ulazili u Srbiji zato sto Bosna nije bosnjacka drzava nego tri konstutivna naroda a i u Srbiji nema milion i po Bosnjaka kao sto u BiH ima milion i po Srba. A sta je sa Kosovom? Srbija je onda po tvojoj logici imala svo pravo da tamo intervenise, zar ne ili sam sebi skaces u usta i podrzavas Albance sa Kosova? Poradi malo na tom tvom licemerju.

  4. Trebalo je davno da raskrstimo sa svim „srpskim herojima“. A znaju ovi nasi kakve su pakosti radili po Bosni, Hrvatskoj i po Kosovu, nikad nece otvoriti arhive i nikad nece reci narodu istinu. Lakse ih drzati u neznanju i reci im da su oni stradali zato sto svi mrze Srbe i ceo da se ceo svet urotio protiv Srba nego naterati pojedince da preuzmu odgovornost za svoja dela. Ovo prica vazi i za nase komsije, i oni moraju da budu svesni svojih pojedinaca koji su pocinili ratne zlocine, a ne da staju iza njih i da ih velicaju. Nikom oni dobro ne donose sem sebi, a ako su spremni da pregaze preko naroda i ubiju zarad sopstvene koristi, onda taj covek zasluzuje ovakvu kaznu kao kod Karadzica.

    1. Pa tu i lezi problem nepomirenja. Kriviti i suditi samo jednu stranu, namerno podstice jos dublji gnev. Namerno se ovo radi, ne zele oni Balkanu mir i prosperitet, vec stalne sukobe.

  5. Za ‘ovog’ dozivotna robija a za ‘onog’ sto mu je organizovao miting – blanko podrska! !? LICEMERCINE zapadnjacke !!

      1. Albanci nisu prodavci semenki nego su to goranci.Jadan si i ti i tvoje znanje naroda koji su ti u okruzenju.Sto se Njemacke tice broj uzgajivaca svinja (srba)raste svakim danom.

        1. Pa neka bre nije sramota i semenkar da budes to je posten posao nije nikako sramota da budes semenkar ali biti pripadnik naroda koji se tereti ovakve zlocine i GENOCIT e to je SRAMOTA .

          1. Uskoro pocinje da radi onaj sud u Hagu specijano napravljen za vase „oslobodioce“ i „heroje“ iz uck… Tako da, samo polako… Btw, tebe kao aljbanskog patriljotu nije sramota da za sebe uzimas nadimak nastao iz srpskog naziva „Kosovo“?

          2. Kao j pripadnik naroda kojk je bio sa Turcima,Nemcima,Italijanima i na kraju sa amerikancima koji svet drze u njihovoj imperijalnoj sferi,e to je sramota.Koju ste drzavu postovalj u kojoj ste ziveli?

          3. Sacekaj samo jos malo, vec je poceo sa radom: „Specijalni sud za ratne zlocine OVK (UQK) poconjene na KiM 1999/2001.god.“…
            P. S. UQK dakle Albanci jer koliko znam Srbi su UQK gledali ili u puscanu cev ili sa druge strane nisana.
            P. S. S. I ja se gnusam svakog poredienja, marljivog, vrednog i sposobnih Goranaca, islamiziranih Juzno Srbijanaca sa pripadnicima naroda ciji je akademik doktorirao na temi: „Uticaj jednosmerne strije na zablje batake“.

        2. Kako vas mamim nepismene. A ti sa semenkarom što dalje odavde, ajde sad…

          1. Koja istina – da si nepismen, da ste zločinci koji su kao banditi oteli tuđu zemlju, da spaljujete žive ljude kao što spaljujete i crkve…

      2. Zamisli „semekari“ postigli dase oslobode serpskoj okupaciji a sta da jesu vise od „semenkari“ ja da sam na vasem mesto bi ugasio derzavu da mi „semenkari“ daju lekcije u mnogo sta …

        1. @Kosovar

          Nista vi niste postigli, sami niste bili sposobni dve kuce na Kosovu da osvojite. Cim odu Amerikanci sve se vraca prirodnom toku.

    1. zločinci za koje znamo
      do sada, behu dogurali do blizu stotke!
      bijelo dugme imalo pjesmu doživjeti stotu
      te je čuveni pjesnik radovan uzeo recept da doživi
      sto godina!
      pogledajte dobro ovu fotku
      a setite se 92. i fotke kad se slikao sa mačkom
      i bio sam sebi kralj?

    2. @Kosovar
      Stati Albanac skaces i cemu se ti radujes? Imas ti Sud u Hagu spremljen za one tvoje iz uck, upravo krece sa radom, o tome da razmisljas.

    3. Zbog dobre tradicije Danasa zahtevati da obrisete komentare @ Kosovar i @ Rks. Prvog zbog zluradog komentara koji se u prorezimskim medijima smatra zvanicnim stavom Danasa a drugi sto Srbe naziva svinjama.

      1. Moze, ali da obrisu i vase isto kao i komentare vaseg prijatelja Knezevica koji uvek koristi svakakva pogrdna imena za Albance.

  6. E, neka je Naser Oric i ostale Majke Tereze i „pacifisti“ na slobodi! “ Pravda“ je „zadovoljena“!

    1. Pa nemaš razloga da budeš nesrećan. Malo li je što su ti Vučić i Šešelj na slobodi?

      1. Pravda je kada tvoje tate ameri prihvate da ovaj isti sud sudi i njima. E tada cemo svi prihvatiti ove odluke, ovako to je samo bedna politika, bice sve ovo ponisteno odlukama UN u skoroj buducnosti

      2. @ipak je ovo pravda, cim si kao argument naveo da su „moji“ Vucic i Seselj, odmah sam uvideo „snagu“ tvoje licnosti i nemoc! Ne znam da li da ti objasnjavam ili da te pustim da zivis tako. Moja poenta je da je ovaj sud samo jos vecu mrznju raspurio. Ako je tebi sve ovo pravda, onda ti zelim istu takvu!

  7. Mene a, pretpostavljam, i sve one koji imaju koji gram mozga i zdravog razuma, uopšte nije iznenadila ovakva odluka. Čitam ovih dana mišljenja pojedinih „stručnjaka“ i velikih pravnika, kako govore da postoji mogućnost da ovaj sud, oslobodi Karadžića?! Pitam se zašto ljudi vole da zabijaju glavu u pesak, poput nojeva, zašto vole da se samoobmanjuju, kao da ne znaju koja je uloga ovoga suda ili, bolje rečeno, ove sudske skalamerije, kojoj je jedini cilj bio da do kraja ispuni zadatke dobijene od svojih sponzora odnosno vlasnika suda, a to su, SAD i Velika Britanija. Njima je Haški tribunal poluga pomoću koje mogu da ostvare neke svoje prljave političke ciljeve i projekte na Balkanu. Ovaj sud u Srbiji treba da zovu „Haški tribunal za osudu Srba i Srbije“, uprkos tome, što se, kako zvaničnici ovoga suda, tako i njegovi vlasnici , retorički zalažu za ličnu odgovornost. Prema tome, presuda je očekivana a nama ostaje da sačuvamo zdravi razum i ne dozvolimo svetskim globalnim zlikovcima da ovladaju našim umovima i preko fingiranja „lične odgovornosti“ utovare kolektivnu krivicu srpskom narodu kao i Srbiji i R. Srpskoj. Sve je ovo samo deo davno skrojenog plana, kojim SAD i V. Britanija, pokušavaju da kontrolišu Evropu preko, svoje monstruozne tvorevine stvorene na tlu Srbije, pokušavajući da stvore utisak kako su na strani muslimana a ne „malih Rusa“. Siguran sam da će sledeći pokušaj država članica ZLOČINAČKOG UDRUŽENJA odnosno, da budem precizniji, onih država koje su bombardovale Srbiju,m ili u bombardovanju učestvovale na bilo koji način, biti da se donese zakon kojim se ne smeju negirati „zločini“ srpskih političara, policajaca i vojnika, posebno onih koji u srpskom narodu uživaju popularnost. Tako će, zahvaljujući ovom sudu, Biljana Plavšić ostati ratni zločinac a Naser Orić „golub mira“?! Mislim da je ovaj sud više doprineo popularnosti srpskih osudjenika nego svi njihovi zločini ili „zličini“ počinjeni u ratu. Siguran sam da je ovaj sud, planski i po nalogu, prokopao takve rovove medju narodima na Balkanu, a posebno u BiH, da oni više nikada neće biti prevazidjeni.

  8. A gde ce ovaj da odsluzi tu kaznu???
    Ja predlazem da ga prebace na Kosovo .Zatvor u Dubravi ima sve uslove za takve stvari.Ima radionice,pa moze covek da nesto korisno da radi.A Kosovo je neutralno sto se tice njega i njegove presude.

  9. Konačno.
    Strogo, poverljivo.
    Dug ti život, bolan, Radovane!
    Sreću dostojanstvene smrti od starosti neće nikad imati žrtve opsade Sarajeva, onih više od 1.600 ubijene dece…

    1. U TOME JESTE I SUSTINA SVEGA ..NE RADI NIKO SRBI NESTO , NEGO SU U SRBI U KOLIZIJI SAMI SA. SOBOM, TOTALNOM NESPORAZUMU SA OKOLINOM ,KAKO BLIZOM TAKO I DALJOM ..JEDNOSTAVNO NAROD KRIVO NASADJEN I NE MOZE DA PREPOZNA SVOJU NESRECU ….PA SRBI PRAVE DRZAVU IMA 200 GODINA , NE MOGU JE NAPRAVITI PA I DAN DANAS NE ZNAJU GDE SU IM DRZAVNE GRANICE ..I ONDA JE OBICNO NEKO DRUGI KRIV …INFANTILAN ODNOS …KOD SRBA NI DNO NIJE NA DNU NEGO ONAKO MALO SA. STRANE

      1. Kad Mujo „crta“ lik jednog Srbina onda to ispada ovako. Meni se čini da ste vi, muslimani, u najvećoj koliziji sa samima sobom. Ne znate ko ste, hteli biste da budete nešto ali ne znate šta, menjali ste vere i nacije „Ko Cigo magare“ i, iz inata prema samima sebi odnosno svom sopstvenom poreklu, ostali ste van svih „vodotokova“. Kako vas je opisivao Meša Selimović, od naroda koji se odvojio od matice ostala je samo „mrtvaja“. Srbi su imali državu, imaju je i danas. Čak šta više države su napravili i svojoj „braći“, Hrvatima, Slovencima pa i muslimanima. Možda je to razlog ove „prelepe“ i fanatične mržnje koju prema njima svi osećaju. Inače, Srbija, kao jedna od najstarijih država u ovom delu sveta, veoma dobro zna gde su joj granice. Mislim da vi, nekadašnji muslimani, današnji bošnjaci, niste sigurni gde ste, kako da se nazovete i koja vam je država. Kod nas Srba je oduvek dno bilo dno. Jedino, kada na površinu isplivaju go..a, onda je dno na površini a to je slučaj, u našem okruženju. Kako ono reče Njegoš „Smrad uhvati lafa u kljiusama…“

        1. postovani g-dine Knezevicu
          1. bisam Bosnjak, i moj identitet ne pociva na nacionalnoj osnovi koja je po definiciji iracionalna kategorija
          2. povucite granice danasnje Srbije , ne morate ih meni prezentovati, nego onako za sebe uz solju kaffe ,u svom dnevnom boravku…Samo ce vam se kazati.

          1. @Leotar
            Kanda ti se identitet pociva na srbofobiji, ako, nisi jedini. Zanimljivo da su se i citave „nacije“ izgradile na tom principu.

        2. Pozdrav za Srbendu Kneževića, mrzitelja starog!

          Dali si se hvatao puške 90tih i istrebljivao ove tvoje komšije neprijatelje ljute…

          1. Siguran sam 100% da jeste pa mu to nije uspelo, zato je morao napustiti Kosovo pa sad nastavlja rat preko tastature i verovatno pod laznim imenom.

          2. Veliki pozdrav za „Мике стоне“, svetskog mondijalistu, filantropa i humanistu?! Nisam se „hvatao puške 90tih“ ali bih se, sasvim sigurno, „hvatao“, da sam bio pozvan. U mojoj familiji, još od turskih vremena, odbrana otažbine i svoga naroda nema alternativu. Jedina alternativa tome je smrt. Prema tome da sam pobegao od poziva, da sam se krio kod tetke u nekom selu bežeći od vojnog poziva, isto bi bilo kao da sam i umro. Znam da fukare, koje se pretstavljaju i kriju pod stranim pseudonimima, to ne mogu da shvate jer je za njih status „gastarbajtera“ ili „bednog imigranta“ kako nas na tom „divnom“ Zapadu zovu, san iznad svih snova. Komšije se ne istrebljuju. One se poštuju jer su nam najbliži.

      2. Prvo da li si ti covece pismen? izgleda da nisi. Cuti i nauci da citas i pises !

    2. Za ove koji vole dr Dabica ili Karadzica sta kom pase, samo da se zna da je u granatiranju centralne Sarajevske opstine Novi Grad u granatiranju poginulo oko 700 osoba srpske nacionalnosti. Ponavljam srba, za sve vas nacionaliste mozda nije najjasnije kako necija granata kad padne u centar grada nece da bira ko je koje nacije i nije je briga kako se ko zove. Kao i manje vise onog koji je naredio da se ta granata ispali. Ova presuda nadam se da je stavila konacnu tacku na negiranje zlocina i svega sto se desilo u ratu u BiH

      1. Rekao bih da se ne varam ali nije li Caco (bedni Alijin potrčko) zaklao i 9 vaših muslimanskih policajaca pa su mu „građani“ Sarajeva njih 20.000 na čelu sa Bakirom Izetbegovićem klanjali dženazu?

      2. Tu racunicu znas ali ne znas klliko ste pobili Srba na Kazanima.A da li znas da ste u Bosni pobili 37 hiljada Srba.Nista se ovom presudom nije uradilo do god slavite Kazane,Oluje i ostala srpska stratista.

        1. sto se tice Cace i Kazana, mislim da se manje vise sve zna,i kako je to mjesto nastalo i kako je sve zavrsilo.Posto vi niste s tim do kraja upoznati,istina je sledeca.nakon borbi ARBiH i VRS ostalo je dosta leseva srpskih vojnika koji su se povukli sa Zuci.Onda je Caco posto se niko nije danima javljao da ih se razmjeni naredio da ih se negdje zakopa.i neki njegovi budale posto im se nije dalo da kopaju nadju tu jamu i tu ih smjeste.Poslije se to Cacu svidjelo pa je na tom mjestu sahranio jos par ljudi.Mislim da je ukupno tu nadjeno oko 30 tijela.Caco za to nije odgovarao kao ni za druge zlocine koje je radio jer je prilikom hapsenja likvidiran,a neki iz njegove jedinice jesu.I to je sva istina,sto se Cace tice mnogima je on heroj i prvi koji je stao u odbranu Sarajeva,ali mu time sto je to uradio niko nije dao za pravo da sam uzima pravdu u svoje ruke,da hapsi i ubija i da on bude taj koji ce da provodi pravdu i odlucuje ko ce da zivi a ko ne. Za razliku od karadzica i drugih heroja,vlada u Sarajevu se sa cacom obracunala jos tokom rata

          1. Vi dakle tvrdite da je neko leševe provezao pored gradske deponije udaljene jedan kilometar i vozio ih petnaestak kilometara da bi ih nosio peške uz Trebević i bacio u jamu? Da rezimiramo, vlast se sa Cacom koji je godinu i po dana odrađivao njene naloge na najsuroviji način na kraju obračunala. Obračunala se nakon što je Caco prilikom hapšenja zaklao devet policajaca. Tri godine nakon njegovog ubistva i godinu nakon rata 20000 građana Sarajeva klanja mu dženazu. Uzevši u obzir činjenicu da žene, deca i starci ne idu na dženaze možemo slobodno reći da pola stanovnika Sarajeva smatra herojem ovog koljača i psihopatu.

      3. O granatiranju Sarajeva postoji film( na engleskom jeziku, verovatno americki)-ja ga gledao i ja cuo sopstvenim usima naredjenje R.Mladica da se jedan deo grada ne gadja jer tamo ima najvise Srba(ne poznajem Sarajevo I ne secam se imena tog dela grada ili mozda opstine);

  10. drago mi je zbog osude čoveka povezanog sa mnogim zločinima. i žao, što su neki izbegli kaznu.

  11. Steta samo sto se ne sudi kao u Nirnbergu gde bi dobio konopac. Ovako ce provesti ostatak zivota gledajuci televizor .

    1. on će pisati pjesme on je srbski pjesnik i ne moraju mu kao drugima pisat knjige, jer pjesnik u zatvoru ima odlične uslove za inspiraciju
      evo prilog od pjesnika
      Gospodo
      meni se sada plače
      poslednji prijatelj za koji sam imao potrebu
      odjezdio je poput magle
      njegov povratak ne bi značio ništa
      njegovo odsustvo je sveobuhvatno sve

      Ja nisam bio moćan
      tek kratka pometnja u svetom poretku stvari
      i mala zbrka brojeva koji su opet našli žrtve
      dok ovo govorim neoprezan sam
      i stvari opet nalaze svoje mesto

      Znam da ću biti odgovoran pred onim
      što je zadužen za odvratni mir stvari i bilja
      sve što sam uradio bilo je namerno i sračunato
      ono što nisam obavezuje me na ćutanje do smrti (…)
      (Ludo koplje, „Mir stvari i bilja“).

  12. Srpska nebeska…selektivnost, kao zemaljski bumerang…Eto, dusmanski Zapad kaznjava Srbe- selektivno. No, i bratska Rusija, iz svojih interesa gura uvek Srbiju u ratove na Balkanu- selektivno.. kako ribu ne treba mnogo terati u vodu , Srbi i rado i cesto bi daratuju ( za Veliku Srbiju) opet proterujuci iskljucivo Hrvate, Bosnjake, Albance – opet selektivno. Selektivno, Srbi, samo selektivno, to je srpska sudba kleta! Neces posteno, ravnopravno, civilizovano? E, pa evo ti selektivno… ko selektivnu a masovnu jamu kopa( primarnu, sekundarnu tercijalnu), u nju sam( selektovan) upada. Dozivotno. Ziveo nas Dabin tata, jos zivi Seselj, nas poslanik( takodje selektovan, ovaj put od strane sina Ace)…eeeeeeeeee

    1. @vitomir

      Probaj nekako da saniras taj autosovinisticki stoklholmski sindrom. Mozda jos nije kasno.

  13. @Zoran Knezovic: gde si navro, sta je stebe, slep si u mozak., taj zlikovac se krio kako zadnja baba, jel tako, skrivao se pod bradu maskiran i kao Dabic i lagao i kao iscelitelj. Je li to srbski junak? A i sad plakao na sudu kaze da on ne znao da ratuje, da je pesnik i daje psihijator? Pa moli da mu se oprosti!!! Je li to Srbin, sta mesas Zapad sa njegov zenski kukavicluk? Ne lazi nego priznaj da je cinio zlo ubijajuci slni svet i decu granatama, znas li sta to znaci, ne smes ako si covek ni macku da ubijes, jadan Zorane. Niko ne mrzi Srbe. Mrzimo svi silu i nepravdu zbog te bolesti, Velike Srbije.

    1. Ali zato obozavas „Veljiku Aljbaniju“ a ni unitarna BiH sa velikobosnjackom dominacijom ti nij e strana kao i odvajanje „Sandzaka“, bas kao sto ti ni etnicki ociscena Hrvatska ti nije mrska, a da ne spominjemo Gotovinu, Markaca, Orica, haradinaje i slicne koji su ti garant heroji…. Da, da, da, velike ste vi moralne gromade.

  14. @Leotar. Znaju Srbi gde su im granice, zato i ne zele mir sa susedima, jer treba okupirati i pripojiti Srpsku Krajinu, Dubrovnik, Crnu Goru, Sever Makedonije. Pola Bosne je vec okupirano i prakticno pripojeno Srbiji, Crna Gora je sledeca, Kosmet te Lika sa propremama preko Pupovca. Dakle, granice se znaju ,samo treba i malo „ruskog“ vremana da se „koriguju“. Naravno, ako Srbija ne dobije one zasluzene-nebeske.

    1. Uvek sa tri mora na tri Morave ..i nikad upamet .Cekaj ti na Ruse moj Rajko …ili sto bi moja baba rekla „…a kod Rajka , kukala ti majka“

    2. E @Rajko,kukurajko. Ovakvi kao ti su nas doveli do ovog sto smo danas !? A ako i dalje vecina nas tako planira-misli, garantovano jos jedan pokusaj pa cemo stvarno kao narod potpuno nestati,

  15. Achtung,achtung,es wird bekannt gegeben! 20. marta 2019. u 21.26
    Tačno tako.Probudio se Bil Klinton jednog jutra,bilo mu dosadno pa rešio da nekog bombarduje.Zavrteo globus a prstić mu se zaustavio na SRJ,onako,bez veze!Posle je osnovao Haški Tribunal,u Evropi a ne u USA,što je van pameti,ali dobro,ako vi tvrdite da je tako neka vam bude!I zamislte,srpski „heroji“ završili na robiji a nisu činili zločine?!Ni Hitler nije ubijao,samo je to naređivao!
    ——–
    Zar jedan gastarbajter, kome su oči pobelele radeći po bauštelima širom Nemačke, ne bi trebao da meša cement, umesto što se razmeće sa nekoliko nemačkih fraza koje je naučio, na pauzama za ručak? Nije se probudio Klinton. Niti je stavljao „prstić“ na globus? Nije do njega? To se probudio Sloba-Zloba, koji je jednoga jutra, onako iz dosade, zavrteo globus i rešio da osvoji Evropu a onda i šire, da krene na „najdemokratskiju“ naciju na svetu?! Sva sreća da se Klinton na vreme prenuo iz dremeža u onom njegovom „oralnom“ kabinetu i shvatio da svetu preti opasnost od velikosrpske hegemonističke politike?!

  16. Radovane, mlogo vi je i jedan a ne 4. Ko te tako ucio? mene ne smeta drugi, ako je dobar a Rasa Karadjic je bijo lud covek, begao. lagao, varao i svoj svet kao lecio. Gde da lazes svoj svet, ludi Radovane? dok je radio ko lekar sa bolesni u glavu, dusevan a poremecen u dusu. LOjalan dal je bio ne znamo je nisu mu vadili krv da vide koliko ima loj u njoj. On nije moj heroj, Moj heroj je srtic Jova koji mi pomogo i sa pare, da napravim kucu. Ako svet kaze da je zinio zla drgom svetu, to je tako. Bog sve vidi.

  17. Pa sta? Otiso Rasa? M iih imamo jos hiljade takvih, jos i zescih po Hrvatskoj( pozari), po Bosni( cetnicki odredi), na Ravnoj Gori, Skupstini,Vojvodini, Mitrovici, Podgorici. ne mozete nam nista, ziveo Dodik, nas buduci Predsednik svih Srba -pod Velikom. Sljivom.

  18. ajde mi Srbi da se lepo podelimo po nacionalnoj osnovi.Imamo Srbijance, bosanske Srbe, Crnogorske Srbe, Hrvatske Srbe, kosovske Srbe. Mi smo svi Srbi. E sada kako mi Srbijanci imao veze sa bosanskim srbima u ovim ratovima. Sto su bosanski Srbi ubijali muslimane u ime Srbijanca. Pa ne mogu Srbijanci da su vrsili genocid nego su to vrsili Bosanski Srbi. Isto tako ustase su vodili u logor Hrvatske i bosanske Srbe. Nisu vodili Srbijance. U tim ustaskim logorima nije bilo Kragujevcana, Cacana, Crnogorskih Srba….Prema tome nemojte da ja kao Srbijanc, Beogradjanim odgovaram za zlocine bosanskih i hrvatski Srba. Jeste svi smo mi Srbi ali nismo svi zlocinci.

  19. Čitajući ovdje u Zagrebu komentare nakon definitivne osude Karađića komentiram samo jednog čini mi se Pochita, kako bi najbolje bilo da su Srbi oimali pametnije i sposobnije vođe početkom devedesetih i prosto GURALI da Jugoslavija uđe u Nato pakt, prevashodno u EU, da bi to bilo bolje i za srpski narod i sve druge narode u Jugoslaviji.Tačno i opet još jednom tačno i to su mogle samo SRPSKE vođe dakle Milošević, Kadijević…a da su sa takvim prijedlogom izišli Ante Marković i Budimir Lončar to bi odmah bilo napadnuto kao izdaja, rasturanje Jugoslavije itd a dogodilo bi se upravo ono što reče Pochito.NE BI BILO RATA da, da moja gospodo i Jugoslavija bi u svojim granicama postojala i danas.Uključujući Kosovo.Ponavljam o tome su trebali odlučiti Kadijević, Milošević i Marković za ovog potonjega svi znamo da bi to prihvatio a znamo i što su napravila prva dvojica….

  20. ……….srbi su presudjivani zbog losih advokata i lose vlasti, oni u Hagu su branili komunizam a ne ljude……….u Hagu su srbi „dostojanstveno“ ponizeni…….komunisti nas gore unistavaju nego hrvati u Jasenovcu,Oluji, nemci u oba rata…………..hocemo u EU a tamo nema nijedne komunisticke zemlje, Joksimoviceve unuke ce otvarati poglavlja, samo komunizam da ostane…….
    da li smo toliko glupi ili ludi ?

  21. Nije mi jasnozasto je Karadjic osudjen a predsednik Vucic Niti je osudjen Niti optuzen iako je njegova proslost usko vezana sa Milisevicem, seseljem, kstadjicom, I drugim funkcionerima Koji su osudjeni u Hagu pa I da ratkom mladicem. Vucic je bio sktivan u redovima paravojnih formacije tokom opsade Sarajeva kada je ubijeno vise od hiljade December na koje je pucana sa okolnih brda oko Sarajeva. Secam se snimka gde dlse vidi Vucic u uniformity sa kslasnikom u ruci a njegova komandant vojvoda seseljem vrsi smotru jefinice Vucica.

  22. Hag je pozornica na kojoj nam glavni akteri svetske politike pokazuju svoje pravo lice, bez maske. Zastrašujući ali veran prikaz. Tvrdnje „ne sudi se narodu“ su praćene drugačijim delima i mimikom. Najudobnije bi bilo popiti medijsku anesteziju, podleći „teranju“ o integracijama koje nemaju alternativu i poverovati da je vuk s početka, sredine i kraja prošlog veka evoluirao, da sada možemo da ga pustimo u tor sa jaganjcima.

  23. ko izgubi rat taj se kaznjava od strane pobednika. Nista novo. Posle drugog
    svetskog rada samo su Nemci bili kaznjavani sa svakojake zlocine. Hrvati su se naravno izvukli jer im je TITO pomogao kao pobednik. I Karadzicu je bilo jasno sta ga ceka kad se predao.

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.