Zbog čega Nova nije objavila karikaturu Dušana Petričića?

Ostavite komentar


  1. Gospodin glavni urednik je u pravu. Saopštio nam je da poruku karikature shvatio, zatim nam je istu prepričao, pa kad razmislimo, uviđamo da je i sama karikatura suvišna…
    Više neću čitati Novu.

  2. Gospodin urednik greši, u mnogim stavovima. To je njegovo pravo. Osnovna nedoumica javnosti je njegova odbrana pojedinačnih prava pojedinaca, dokazanih u nemoralu i lažima, nauštrb umetničkog karikiranja tog zla, kojima se godinama truje sruštvo Srbije. Generalizovanje koje se pripisuje umetničkom iskazu je smešno, sasvim je jasno da je poruka sasvim individualizovana. Sramota za Novu.

  3. Uredniče, poštujem to što imaš stav.
    Ali, stav ti je pogrešan.
    Odstupi sa mesta urednika, pređi u fotelju cenzora, priliči ti.

  4. Ja podržavam ovu odluku. Moslim da je voditeljka katastrofalna i da ne treba da bude u medima, ali kakva god da je ona, zašto Nova rs da bude gora?
    Pozdrav svima.
    Verni citatelj Danasa

  5. Kritikovati DA. Vređati NE. Pretpostavljam da je to razlog ne objavljivanja pomenute karikature. Ako je tako, slažem se.

  6. Urednice Vase objasnjenje je cisto maskiranje,zamena teza.Ovde je rec o karikaturi.

  7. Po meni objasnjenje je identicno objasnjenju Epsa o racunima za struju. Nova s ce dobiti nacionalnu frekvenciju i to je razlog neobjavljivanja katikature.Malo,za pocetak,udovoljavanju vlasti.Nadam se objavi komentara koji ce uskoro i biti moguce proveriti.

  8. Da je žena vlasnica svog tela nije odavno stvar vaspitanja nego ljudskih prava, to se podrazumeva u emancipovanim državama. Ja nisam vaspitavan u duhu koji promoviše g. Jovićević: da je žena vlasnica načina na koji promovišđe svoje telo. Odevanje današjih srpskih i uopšte balkanskih rijaliti zvezda, voditeljki, pevaljki i animir daa svake vrste svojim kičom i skarednošću vrše nasilje i poguba uticaj nad generacijama mladih. Smisao karikature je da vlast podržava to nasilje i taj primitivizm istom merom, onako kafanski, džulovski, primitivno.

  9. Gde mogu da vidim spornu karikaturu, jer ne mogu da sudim ko je u pravu dok ne vidim lično to delo. Mada mi se generalno ne sviđa da se umetnička dela, pa makar ona bila i angažovana, što je slučaj sa političkim karikaturama, cenzurišu na bilo koji način.

  10. Ne možete vi sebi da priuštite cenzuru Petričića.
    Koštaće vas ta odluka koliko i Novu S cenzura Darka Mitrovića.

  11. Kako ce se Jovana Jeremic obuci i ponasati je njena licna stvar, ali nije normalno za jednu civilizovanu evropsku drazavu da se njen predsednik konstantno pojavljuje i razgovara sa takvom novinarkom na televiziji koja favorizuju takve nivinarke, a o ostalim sadrzajima te televizije ne treba ni diskutovati. Kada vidim gde nas predsednik svakodnevo prica o ozbiljim drzavnim temama, uvek pomislim da to ne moze biti istina, vec da je sve jedna velika karikatura. Karikaturu je trebalo objaviti da bi njeni akteri shvatli kakav utisak ostavljaju na pristojne gradjane.

  12. Koraks je već star covek i ne shvata da su se vremena promenila u odnosu na devedesete. Ne može da veruje da mogu da postoje muški feministicki urednici već iza toga vidi zaveru oko frekvencije. Kad podjete od toga su Jovana Jeremic i Jelena Karleuša dvorske lude setite se da su tek od dvorskih luda pocinjale političke promene jer bile jedine koje su kralju mogle da kažu istinu. Tako je i u srpskom patrijarhalnom totalitarizmu: na mesto voditeljke najgledanje emisije neće doći feministkinja koja je diplomirala teoriju književne kritike već će macisticki sistem iznutra moći da razmontira jedino luda, tako se pocinje. Nijedan ozbiljan novinar ni pisac ne sme da ponižava bilo koju ženu čak i ako mu se ne sviđa kako se ona oblaci i ponaša jer ona nije dete, to možete detetu od 5 godina da kažete kako si se obukao, šta to pričaš,neke gluposti, međutim srpski muškarci to ne uviđaju, oni misle da su i dalje zakonski tutori zenama kao pre rata i zato je odluka urednika utoliko hrabrija.

  13. Ja sam bio redovni čitalac lista Nova ali sam ga prestao kupovati upravo zbog toga što su urednici tih novina favorizovali istu ovu Jelenu Karleusu Svetlanu Cecu Raznjatovic i ine „zvezde,’ estrade. Čak sam nekoliko puta, putem e-maila, protestovao kod Redakcije Nova kao i gl. Urednika zbog stalnog proteziranja istih. Prema tome greh Dušana Petricica je u tome što se drznuo da dirne u ljubimcu „kulturne“ rubrike lista Nova.

  14. Iznenadjujuce … Cudna odluka, jos cudnije obrazlozenje urednika … Ocigledno, sve se menja …

  15. Ako spodoba u liku JJ može da se pojavljuje i zagadjuje medijski prostor ove nedodjije, ne razumem zašto neko ne može da izrazi svoj protest na svoj način. Cenzura je cenzura, nema izuzetaka. Primitivizam mora da se nazove pravim imenom, bez ograda, jer on drugo ne razume. Ne možete sprečiti prostakluk lepim ponašanjem, to je za ove prilike apsurd.

  16. ‼️ŽALOSNO I SRAMNO..
    Dakle, zavisnost i cenzura!
    Ne čudi, Srbija je ovo!
    Udavićemo se u mulju koji
    I sami, mimo vlasti, pravimo!!!

  17. После овог ми смо дужни да игноришемо њих!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.