Fudbalska reprezentacija Brazila doputovala je u London u sastavu koji će uz manje promene nastupiti i na Svetskom prvenstvu 2014. godine u njihovoj zemlji. Selektor Mano Menezes dobio je zadatak od matičnog saveza da kako zna i ume sa svojim pulenima osvoji prvo olimpijsko zlato za Brazil, a do tog poduhvata „karioke“ će u utorak veče morati da savladaju Južnu Koreju u polufinalu fudbalskog turnira (20.45).

Selekcija Koreje jedna je od prijatnijih iznenađenja na Olimpijskim igrama. U grupnoj fazi remizirali su sa Meksikom i Gabonom, ali su trijumfom protiv Švajcarske obezbedili prolaz u četvrtfinale, gde su uspeli nakon penala da izbace domaćina Veliku Britaniju. Upravo zbog tog podviga Korejci su natovarili britansku publiku na krhka leđa. Brazil će večeras na čuvenom Old Trafordu u Mančesteru imati veću podršku od rivala, međutim stil igre Korejaca mogao bi da pomuti planove „kariokama“.

Brazil se u grupnoj fazi nije proslavio. Ostvario je sve tri pobede, ali je kao i u četvrtfinalu protiv Hondurasa imao dosta problema u odbrani. Podatak da je na četiri utakmice primio pet pogodaka jasno ukazuje na propuste Brazila u poslednjoj liniji.

Napadački tandem Leandro Damjao i Nejmar zaista odlično funkcioniše. Njih dvojica su postigli ukupno sedam golova, a Damjao je sa četiri gola najbolji golgeter najvećeg favorita za zlatnu medalju.

Vezni red, protkan budućim velikanima svetskog fudbala, poput Oskara, nove akvizicije Čelsija, Hulka, Romula, Lukasa Moure i Gansa dobro deluje u ofanzivnim aspektima igre, međutim defanziva nije na željenom nivou. Eventualne dubinske lopte i napadi po krilima Korejaca mogli bi dobro da prodrmaju odbranu Brazila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari