Do 47. Ljubičevskih konjičkih igara ostalo je mesec i po dana a pripreme ove jedintvene turističko sportske manifestacije odvijaju se veoma uspešno. O tome je javnost obavestio gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević stavljajući u prvi plan činjenicu da su poznate sve pojedinasti vezane za dešavanja na Hipodromu, Gradskom trgu i prateće manifestacije kakve su „Ulica kulture“, karneval, koncerti i nastupi poznatih orkestara i pevača. Po rečima Milosavljevića, zaokružena je i finansijska konstrukcija LJKI.

Prateće priredbe Igara počinju 28. avgusta kada će na gradskom trgu nastupiti učesnici Požarevačkog karnevala. Posle njih je koncert Đorđa Davida. Dečji ekološki karneval u Kostolcu je 29. avgusta, u nedelju, sa početkom u 12 sati. U večernjim satima, 29. avgusta planiran je koncert Amadeusa sa gostima (Leontina, pesnici…).

Posle gostovanja jedne od najgledanijih emisija RTS-a, „Žikine šarenice“ posvećene Igrama u nedelju, narednog dana Požarevac će na glavnom trgu ugostiti još jednu kultnu emisiju – „Pesma i bingo“ u kojoj učestvuju poznati pevači i izvođači nnarodne muzike a već sutradan, poslednjeg dana avgusta, nastupiće Zvonko Bogdan i Osam tamburaša sa Petrovaradina.

U sredu, 1. septembra, u 18 sati je defile folklornih grupa koje će zatim održati koncert. Njih će oko 21 sat zameniti najbolji trubači sa ovogodišnje Guče.

Četvrtak, 2. septembar rezervisan je za rokenrol muziku i „Riblju čorbu“.

U petak, 3. septembra u gradu će se održati: svečani defile učesnika, sa predajom sablje, zatim zvanično otvaranje LJKI, a nakon toga koncerti 120 učenika Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ i plesnog kluba „Bolero“.

Koncert izvanrednog „Toti Big Benda“ iz Maribora je 4. septembra na gradskom trgu, a nakon njihovog predstavljanja, nastupiće Dejan Cukić.

Na Hipodromu je u subotu polufinale, a u nedeljnu finale takmičenja za titulu viteza. Toga dana biće održane i tradicionalne trke konja.

Organizatori manifestacije „Ulica kulture“ nastojaće da uključe što veći broj učesnika pa ni ove godine u dvorištu Galerije Milene Pavlović Barili neće izostati mala škola portreta od 1. do 4. septembra, zatim književno veče 2. septembra, pa muzičko-poetsko veče „Talenti svome gradu“ 3. septembra, slikarsko veče „San i mašta, večita inspiracija“ 4. septembra… U Narodnom muzeju 2. septembra biće održana izložba slika iz umetničke zbirke Muzeja a 3. septembra, takođe u Muzeju, planiran je koncert Crkvenog hora. Međunarodna izložba Društva „Ljubimac“ je od 2. do 5. septembra, a Sajam privrednika u organizaciji Regionalne privredne komore u Sportskom centru od 3. i 4. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari