Predstavom „Ujež“ beogradskog pozorišta „Slavija“, u kojoj igraju tri glumca poreklom iz Petrovca i okoline, počelo je obeležavanje Dana opštine Petrovac na Mlavi.


U velikoj sali Doma kulture u Petrovcu na Mlavi pozorište „Slavija“ iz Beograda izvelo je svoju predstavu „Ujež“ koju je po tekstu Branislava Nušića režirao proslavljeni srpski glumac i režiser, Ivan Bekjarev. Sala Doma kulture je pola sata pre početka predstave bila ispunjena do poslednjeg mesta tako da su dodate i pomoćne stolice kako bi svi koji su želeli i videli profesionalnu predstavu u kojoj su tri glumca iz Petrovca na Mlavi i okoline. Pored Ivana Bekjareva, Dobrile Ilić, Ive Štrljić, Vesne Paštrović, Miljana Prljete, igrali su i glumci koji su prve glumačke korake počeli baš na sceni pozorišta „Bata Bulić“, a to: Lepomir Ivković, Vesna Stanković i mlada izuzetno talentovana glumica Jelisaveta Karadžić.

Možda je i ta činjenica jedan od razloga da je za ovu predstavu vladalo ogromno interesovanje i da je u sali koja ima 250 sedećih mesta bilo preko 300 ljubitelja pozorišta. „Ujež“ je ujedno otvorio seriju kulturnih događaja koji se narednih dana organizuju u čast 4.juna, dana opštine Petrovac na Mlavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari