Prošlosezonski finalisti NBA lige Orlando i Lejkersi preslišali su Atlantu, odnosno Jutu u polufinalima Istočne i Zapadne konferencije. Magični su postali tek treći tim u poslednjih šest godina koji je u prvoj rundi i polufinalu počistio svoje rivale sa 4:0. Houksi su jedino u poslednjem duelu pružili dostojanstven otpor (90:84), jer su u prethodna tri meča prosečno izgubili sa 20 poena razlike. Briljirali su Vins Karter (22 poena) i Rašard Luis (17 poena), dok je čast Atlante pokušao da odbrani Džamal Kroford (18 poena).

Mada ih je Oklahoma pošteno namučila u četvrtfinalu, „jezerdžije“ su odsvirale pravi džez u duelu sa Jutom. Četvrti meč u Solt Lejk Sitiju bio je repriza prethodna tri duela (111:96). Pol Gasol je bio nezaustavljiv za čuvare (33 poena, 14 skokova), dok je Kobi Brajant (32 poena) vredno pratio svog saigrača.

Posle svega četiri utakmice, poznati su rivali u finalu Zapadne konferencije. Lejkersi će pokušati da iskoriste prednost domaćeg terena u duelu sa Finiksom, koji za sada predstvalja najprijatnije iznenađenje u plej-ofu. Iako su startovali sa četvrte pozicije na Zapadu, Sansi su prvo eliminisali nezgodni Portland, da bi u polufinalu počistili odličan sastav San Antonija. Za razliku od „jezerdžija“ i tima iz Arizone, Orlando će imati dodatnih nekoliko dana za odmor pošto je u duelu Klivlenda i Bostona, njegovog konkurenta u finalu Istoka, trenutan skor 2:2.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari