Transferi novca iz republike prema opštinama bitno su smanjeni tako da su odbornici SO Inđija izglasali odluku o dopunskom budžetu.

– Zbog smanjenog priliva novca iz republičke kase za 100 miliona dinara u odnosu na plan i neostvarenih prihoda iz NIP-a i Fonda za kapitalna ulaganja, bili smo prinuđeni da donesemo ovu odluku – rekla je načelnica Odeljenja za finansije Gordana Tišma, obrazlažući odluku. Prema njenim rečima postoji više razloga zbog kojih je ovakva odluka morala da se donosi.

– Na jednoj strani smanjen nam je priliv novca iz republičke kase za 100 miliona dinara u odnosu na plan, u poslednja dva meseca umesto 16 miliona na mesečnom nivou, stižu nam četiri miliona, odnosno, 25 odsto planiranih prihoda. Osim toga, planirani prihodi NIP-a i Fonda za kapitalna ulaganja ostvareni su sa svega 13 procenata, ali smo sa druge strane imali sreću da su izvorni prihodi opštine nešto veći u odnosu na plan, tako da u ovom trenutku opštinskoj kasi nedostaje 30 miliona dinara – rekla je ona.

Osim odluke o dopunskom budžetu, odbornici su usvojili i odluku o komunalnoj inspekciji i javnom prevozu putnika, a izmenjena je odluka o Opštinskoj upravi. Odbornici su dali saglasnost na programe rada i finansijskog poslovanja Agenciji za ekonomski razvoj opštine i Agenciji za IT, GIS i komunikacije opštine za period od 1. jula do 31. decembra ove godine.

Na ovom skupštinskom zasedanju nije razmatrano radno vreme ugostiteljskih objekata i objekata za priređivanje igara za zabavu, kako je najavljeno jer je ova tačka skinuta sa dnevnog reda i odbornici će je razmatrati na nekom od sledećih zasedanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari