Rok za završetak popravke Kamidžorskog mosta preko Zapadne Morave na putu Kraljevo-Kragujevac produžen je danas sa 14. februara na 29. mart. Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, koji je ranije postavio i prvi rok, odredio je novi prilikom današnje posete gradilištu i rekao da nije dobro da se rokovi pomeraju i da od njega ne treba očekivati da podrži probijanje rokova, ali da je bilo problema u realizaciji posla.

Kašnjenje završetka radova, koji su počeli u decembru prošle godine, najveće probleme stvara meštanima sela Sirča i Oplanići, kojih ima 10.000, pa oni zbog preusmeravanja saobraćaja do Kraljeva putuju pet kilometara duže. Rekonstrukciju mosta izvodi privatna firma „YU Keops“ vlasnika Milana Markovića, a Javno preduzeće Putevi Srbije finansira radove u vrednosti od 70 miliona dinara. Mrkonjić je obećao meštanima da će ovog puta rok biti poštovan, kao i da će poslati stručnu ekipu koja će pomoći da most bude gotov do 29. marta, jer „YU Keops“ nije mogao sam da završi rekonstrukciju.

Ministar za infrastrukturu je obećao meštanima i da će popravka uništenih puteva koji prolaze kroz Sirče i Oplaničhe početi odmah po rekonstrukciji mosta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari