Fudbaleri Barselone, branioca titule Lige šampiona, uspeli su da ostanu neporaženi u Štutgartu, ali što je još važnije, postigli su gol u gostima, što im sve ukupno obezbeđuje prilično miran san pred revanš meč osmine finala na Nou Kampu (17. marta). Još bolje je prošao francuski šampion Bordo, jer je na kraju minimalno slavio na neugodnom gostovanju Olimpijakosu u Atini.


Da se „švabe“ ne šale videlo se od prvog trenutka meča na Mercedes Benc Areni u Štutgartu. Brzonogi napadači domaćina, kontrama su pretili Kataloncima, a najkonkretniji je bio eksplozivni Kakau, koji je u 25. minutu i savladao Viktora Valdeza. Posle sjajnog centaršuta Tima Gebharta sa desne strane, naturalizovani Nemac rođen u Brazilu, glavom je postigao efektan pogodak i navijače Štutgarta podsetio na utakmicu protiv Kelna u Bundesligi pre tri dana, kada je „novi Grafite“ postigao čak četiri gola. Posle tog trenutka, branilac titule se trgao, ali su u centru pažnje fudbalera Barselone bili samo Valdez i Mesi. Argentinac je pet minuta pre isteka prvih 45, sjajno šutirao i pogodio stativu, a katalonski golman je u dva navrata odbranio „čiste“ golove Kakaua i Pogrebnjaka.

Ipak, gosti su u drugom poluvremenu okrenuli list, zaigrali konkretnije i agresivnije i brzo stigli do izjednačenja. To je učinio Zlatan Ibrahimović, koji je zbog povrede bio pod znakom pitanja za ovaj meč, ali je u 52. minutu sjajno reagovao. Uputio je udarac iz blizine koji je Jens Leman odbio, ali ponovo pravo na nogu popularnom Ibrakadabri koji ga je zatim i matirao. Do kraja meča aktuelni šampioni su zatvorili put do svog gola za napadače Štutgarta i rutinski dočekali poslednji zvižduk sudije Kuipersa.

Na Karaiskaki stadionu u Atini nije krenulo dobro po Olimpijakos. Početno ispitivanje snaga produžilo se na opšte nezadovoljstvo fanatičnih navijača iz Pireja, a tačka usijanja dogodila se baš u 45. minutu, kada je defanzivac Bordoa Mihael Siani postigao gol glavom na centaršut Joana Gurkufa. U drugom poluvremenu domaći su krenuli na sve ili ništa, najbliži izjednačenju bili su Mareska i Datolo, ali je golman gostiju Karaso ostao nesavladan. Pobeda „žirondinaca“ je, čini se, nedostižna prednost pred revanš meč u Francuskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari