Policajka Katarina Petrović: Odluku o mom pritvoru donela osoba iz MUP-a

Ostavite komentar


  1. Citiram: „Postoji i izvesna nesaglasnost između Zakona i Krivičnog zakonika („Sl. glasnik RS“, br. 85/2005, 88/2005 – ispr., 107/2005 – ispr., 72/2009, 111/2009, 121/2012, 104/2013, 108/2014 i 94/2016) kojim je propisano krivično delo odavanja službene tajne i da je stvar postupajućeg tužioca kako će da tumači odredbe i jednog i drugog propisa. Zbog pravne sigurnosti i sudske prakse, stručna javnost smatra, trebalo bi što pre otkloniti ove nesaglasnosti, ali i tačno propisati ko može odrediti da li će neki dokument nositi i koju oznaku tajnosti.

    Krivični zakonik propisuje da se službenom tajnom smatraju podaci ili dokumenti koji su zakonom, drugim propisom donesenim na osnovu zakona proglašeni službenom tajnom i čije bi odavanje prouzrokovalo ili bi moglo da prouzrokuje štetne posledice za službu. Službenom tajnom ne smatraju se podaci ili dokumenti koji su upravljeni na teške povrede osnovnih prava čoveka, ili na ugrožavanje ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, kao i podaci ili dokumenti koji za cilj imaju prikrivanje učinjenog krivičnog dela za koje se po zakonu može izreći zatvor od pet godina ili teža kazna“ – kraj citata.
    Dakle, ko razume – shvatiće da je ovo hapšenje debelo politički motivisano i da je naredba došla sa još višljeg mesta od MUP, a možda čak i od AV lično.
    U kakvoj mi to državi živimo? Ja se često pitam.. a vi? Vama je svima dobro?

  2. „Mali“ Senta za direktora policije, ona da bude zamenik, ostali kadar neka sami postave. Ukinuti bilo kajav imunitet tzv političarima…brzo bi bilo bolje

  3. Pa predji na informer, alo, novosti, kurir, sve novi , osvežavajući naslovi! A ima tog smeća još, tako da se dobro osvežiš pravim vestima.

  4. Imate visoki cin i treba da znate da vam nije mesto na protestima ni opozicije ni pozicije. Sta bi bilo da izadje samo nekoliko stotina policajaca ili vojnika na bilo koji protest.Ne pravite se naijvni. I drugo sluzbene zabeleske se ne dostavljaju licima koja nisu nadlezna i to ste znali. Ovde ste neke stvari precutali nije vam pritvor tek tako odredjen. Ocita je vasa namera, sto niste dostavili za Segeja Trifunovica ili nekog drugog.

  5. Госпођо Катарина, мислим да је (како ви називате) одлуку о Вашем притварању донео неко (а сви знамо ко је тај/та/то) други. Тај који је наредио и онај ко је потписао одлуку, то су обични проточни бојлери, као и целокупно самозвано правосуђе.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.