Katarina Petrović za Danas: Zadovoljna sam presudom ali, borba još uvek nije gotova 1Foto: Facebook Katarina Petrović

Policajka Katarina Petrović oslobođena je danas optužbi za krivično delo odavanje službene tajne, ona za Danas ističe da za nju borba još uvek nije gotova.

Petrović navodi da je zadovoljna ovakvom presudom i da je očekivala ovakav epilog.

„Ovo je samo potvrda da svojim postupkom nisam izvršila nikakvo krivično delo koje su pokušali da mi stave na teret. Nadam se da će i Apelacioni sud potvrditi ovu presudu, pošto sam sigurna da će postupajući tužilac i ovaj put da uloži žalbu“, ukazuje Petrović.

Katarina Petrović dodaje da borba za nju još uvek nije gotova.

„Protiv mene se još uvek vodi disciplinski postupak zbog kojeg sam pod suspenzijom i još uvek nisam vraćena na posao, bez obzira što je sud doneo oslobađajuću presudu. Ja sam sigurna da ću i u disciplinskom postupku dokazati da nisam prekršila nijednu odredbu Zakona o policiji i da ću se vratiti svom poslu“, ističe Petrović.

Danas je Viši sud u Valjevu objavio presudu kojom je major policije Katarina Petrović iz Valjeva u ponovljenom postupku oslobođena optužbe da je izvršila krivično delo iz člana 98 stava jedan Zakona o tajnosti podataka.

Podsetimo major policije Katarina Petrović uhapšena je u julu prošle godine jer je narodnoj poslanici Mariniki Tepić prosledila informaciju da je kum predsednika srbije Nikola Petrović bio pozitivan na kokain kada je izazvao saobraćajnu nezgodu u Beogradu.

Njoj se prvobitno stavljalo na teret krivučno delo zloupotreba službenog položaja, određen joj je pritvor i suspendovana je sa posla. Nakon nekoliko dana VJT u Beogradu je odustalo od gonjenja Katarine Petrović za zloupotrebu službenog položaja.

Više tužilaštvo u Beogradu, međutim, nije odustalo od krivičnog gonjenja. Oni su podigli optužni predlog, tereteći policijsku službenicu za odavanje poverljive informacije, jer je neovlašćenom licu dostavila dokumenta koji su joj povereni i predstavljaju tajne podatke sa oznakom tajnosti “poverljivo”.

Optužnim predlogom, tužilaštvo je predložilo sudu da policijsku službenicu oglasi krivom i izrekne joj uslovnu osudu od sedam meseci sa rokom provere od dve godine. Tužilaštvo je takođe predložio Višem sudu u Beogradu da se oglasi mesno nenadležnim i da predmet ustupi nadležnom Višem sudu u Valjevu.

Istovremeno, Katarina Petrović je puštena iz pritvora.

Ovo je druga oslobađajuća prvostepena presuda koja je izrečena Katarini Petrović, jer je u junu Apelacioni sud ukinuo prvu oslobađajuću presudu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari