Kavčić: Nema dileme oko kvaliteta udžbenika

Ostavite komentar


  1. Ako hiljadu puta ponovimo da nema dileme oko kvaliteta udžbenika možda poverujemo u to da nema dileme…ili je istina zapravo drugačija?
    Ne znam da li gospodin Verbić smatra da bi učenici trebalo da se izjasne i o testovima i kontrolnim vežbama – ako im dopadaju da ih rade, u protivnom da sami odaberu ono što im se svidja. Ne bi bilo loše da tako bude i sa ocenama, nismo daleko od tog scenarija…

  2. Ne znam da li je g. Kavčić ikada napisao bar jedan udžbenik za osnovnu školu, pa se pitam na osnovu čega on uzima sebi za pravo da bira „tuđe“ udžbenika za SVE PREDMETE. Jedini argument koji on navodi jeste da su ti udžbenici besplatni – što je neistina tj. laž, jer korisnici moraju da plate njihovo štampanje. Da li je jedna takva laž u stanju da potpuno uruši ionako poljuljan i devastiran školski sistem u Srbiji? Da li će svi napori da se dodje do kvalitetnih udženika biti poništeni i vraćena samoupravna uravnilovka Šuvarovog usmerenog obrazovanja?

    1. Kada spojimo Vesića i Kavčića dobijamo urnebesnu kombinaciju pod nazivom „Dolazi cirkus u naš mali grad“, a onda se zapitajte „Dal’ je sve bilo samo fol? Dal’ je sve samo jeftin trik? Il’ sve te maske kriju bol i neki sasvim drugi lik?“.
      …i za kraj:
      „Laku noć dame i gospodo.
      Eto, i ova predstava je završena.“

    2. Мали Перице када причате о Величини Кавчић У у сваком погледу) требали би да устанете.

  3. Ovo može da ode u drugu krajnost, tj. da nam deca uče iz nekvalitetnih udžbenika, koje do sada niko nije hteo da bira jer su nekvalitetni. Da su bili kvalitetni, ne bi ih nastavnici ignorisali. Neki od ponuđenih „besplatnih“ nisu čak ni odobreni, npr. Tehnika i tehnologija za 8 razred. U to se možemo uveriti na oficijelnom sajtu izdavača Infotehnika, koji je postao izdavač tek pre 4 godine, a Zavod je ustupio sve one udžbenike koje nije mogao da proda i to ne pitajući autore. Toliko o kvalitetu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.