Tokom 48. Sabora trubača od 6. do 10. avgusta u Guči ranijom odlukom Skupštine opštine Lučani biće zabranjeno izvođenje svake druge muzike osim trubačke. Početkom godine na predlog Saborskog odbora SO Lučani donela je takvu odluku koja je u aprilu objavljena u Službenom glasniku opštine Lučani.

Tokom 48. Sabora trubača od 6. do 10. avgusta u Guči ranijom odlukom Skupštine opštine Lučani biće zabranjeno izvođenje svake druge muzike osim trubačke. Početkom godine na predlog Saborskog odbora SO Lučani donela je takvu odluku koja je u aprilu objavljena u Službenom glasniku opštine Lučani. U članu 11 odluke stoji da trubačku muziku ne mogu da izvode svi orkestri, već samo oni koji učestvuju u programu ili su akreditovani od strane organizatora.
Takođe je zabranjeno vlasnicima ugostiteljskih objekata da koriste razglas ili da angažuju posebne zabavljače (plesače i igrače), kao i da od akreditovanih orkestara traže novac za svirku u njihovom lokalu.
Predsednik Saborskog odbora i opštine Lučani Slobodan Jolović rekao je da Guča za dve godine postaje svetska prestonica trube i da zato na Saboru „sve treba da bude spontano uz prave majstore ove muzike“.
Propisane su i rigorozne kazne za nepoštovanje ove odredbe, koje se kreću od 50.000 do 300.000 dinara, ili do zabrane rada ugostiteljskih objekata. Članovima orkestra koji budu muzicirali, a da prethodno nisu dobili dozvolu za Guču, biće oduzeti muzički instrumenti do okončanja Sabora, a njihov vođa „kapelnik“ se kažnjava sa 10.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari