KBC Zemun dobija prvu magnetnu rezonancu 1Foto: kbczemun.bg.ac.rs

Direktor Kliničko bolničkog centra Zemun Dragoš Stojanović izjavio je za RTS da će ta bolnica, inače najstarija u Srbiji, dobiti najsavremeniju magnetnu rezonancu, angio salu, najsavremeiji ultrazuvk i bazne sterilizatore.

„Zadovoljni smo, smanjiće se liste čekanja, obučili smo kadrove, imaćemo dovoljno ljudi, Ministarstvo zdravlja ovih dana radi na tome da se proširi kadrovski plan“, napominje Stojanović.

Direktor KBC Zemun napominje da će se početkom oktobra početi sa dugoočekivanom rekonstrukcijom zgrade pedijatrije i neurologije. Ukazuje da su najveće gužve tokom dežurstava, a dosta se čeka i na dijagnostičkim procedurama.

Najstarija bolnica u Srbiji, koja je nastala pre skoro dva i po veka spajanjem dve zdravstvene ustanove – srpske i katoličke, imala je jednu zgradu sa tri sobe za pacijente, jednom za pacijentkinje i jednom za uhapšene. Danas je to ustanova sa 620 kreveta, i u kojoj se godišnje pregleda više od 300.000 pacijenata. Na 235. rođendan KBC Zemun dobija novu opremu, država je uložila više od dva miliona evra. U KBC-u Zemun radi više od 1.100 zaposlenih – 250 lekara i 750 sestara, mesečno se obavi više od 1.000 operacija u 12 sala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari