KBS nudi bolnicu za zaražene 1Priština Foto: Pixabay/LNLNLN

Kosovske bezbednosne snage ponudile su svoju bolnicu za lečenje zaraženih Korona virusom s obzirom na preopterećenost kosovskog zdravstvenog sistema, piše prištinska Gazeta Ekspres.

Medicinski centar KBS je spreman, ali nedostaje stručno osoblje za lečenje pacijenata zaraženih korona virusom. U njihovoj bolnici oprema nije kompletna za ovu vrstu bolesti, a nedostaju i respiratori.

U bolnici postoje mogućnosti da se obave rendgenski snimak pluća, laboratorijskie analize, a postoji i oprema za serološke testove.

Da bi precizirali potrebe, sutra će se generalni direktor Medicinskog centra u BSK Škeljzen Sulja sastati sa šefom Univerzitetskog kliničkog centra Valjbonom Krasnićijem.

Verujem da ću do kraja nedelje Centar biti u punom kapacitetu“, rekao je generalni direktor Medicinskog centra u BSK Škeljzen Sulja.

Očekuje se da će taj centar, sa 60 kreveta, biti transformisan u bolnicu za lečenje pacijenata sa korona virusom, pravila će biti stroga, a posete će imati posebne protokole.

U ovoj ustanovi KBS radi 81 zdravstveni radnik.

Na korona virus je bio pozitivan 61 pripadnik KBS, a na Kosovu je u ponedeljak dostigut novi rekord, osam ljudi je umrlo za 24 sata, potvrđeno je 276 novih slučajeva, što je ukupno 7.413.

Priština ima najviše zaraženih 61, a slede Gnjilane sa 29 i Podujevo sa 23 slučaja, preneo je portal Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari