Keja kraj Nišave, otvorilo je neobičnu i prvu izložbu svojih radova na ovom otvorenom prostoru.
Petoro umetnika izložilo je svoje slike, pastele, crteže… Svoje radove izložili su Jovan Grgurović, Zoran Denčić, Ljubiša Pejčić, Ana Golubović i Milan Manić.
Predsednik Udruženja Zoran Denčić, uz podsećanje da je Ars Altera Association osnovana 2000.

Keja kraj Nišave, otvorilo je neobičnu i prvu izložbu svojih radova na ovom otvorenom prostoru.
Petoro umetnika izložilo je svoje slike, pastele, crteže… Svoje radove izložili su Jovan Grgurović, Zoran Denčić, Ljubiša Pejčić, Ana Golubović i Milan Manić.
Predsednik Udruženja Zoran Denčić, uz podsećanje da je Ars Altera Association osnovana 2000. godine, kaže da su namerno izabrali Kej kao svoj izlagački prostor, jer je to predivan ambijent. Denčić, diplomirani građevinski inženjer, radi crteže i slike, ali i skulpture.
– Do sada smo imali nekoliko izložbi, izdali smo tri broja našeg časopisa, učestvovali smo i na Pirotskom kulturnom letu. Negujemo sve vrste stvaralaštva – fotografiju, crtež, slikartsvo, poeziju, dizajn… Nadamo se da ćemo i sledeće godine biti ovde – rekao je Denčić.
Akademski slikar Jovan Grgurović radi mozaike, vitraže, skulpture, crteže i ulja na platnu.
– Novina je da se na ovakav način zlažu slike i to će, verujemo, naići na različite komentare. To ne treba da nas brine, jer smo mi namerno izabrali ovaj prostor. To je u isto vreme i hrabrost da prodremo dalje od zatvorenih prostora. Ovom izložbom smo uspeli da proširimo kulturne vidike u gradu. I ne bez razloga smo izložbu nazvali Kej – pirotski Monmartr. Čak mislimo da je naš Kej lepši – rekao je Grgurović.
Ana Golubović se godinama bavi dizajnom odevnih predmeta u svom Modnom studiju, ali i slikarstvom. -Ovo je zaista najlepši deo grada. Prihvatila sam učešće na ovoj izložbi jer su alternativne aspiracije u umetnosti oduvek bile i moj reper u stvaralaštvu – kaže Ana.
Ljubiša Pejčić se slikarstvom bavi od svoje 14. godine Jedan je od osnivača Udruženja likovnih umetnika amatera Pirgos art i Tigar-art. Radi crteže i ulja na platnu. -Kamo lepe sreće da ima još ovakvih manifestacija u gradu – kaže on.
Milan Manić se bavi PC-artom i crtežom. Na izložbi ima dve svoje slike rađene na kompjuteru. Prošle godine je imao izložbe u Pirotu i Dimitrovgradu.
– Moje slike su produkt rada na kompjuteru. To je nešto moderno i alternativno. To je možda i pomalo smeliji kompjuterski rad – kaže Manić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari