U pogonima kompanije „Bambi“ u Požarevcu, predstavljen je novi način proizvodnje konditorskih proizvoda, iz koje su eliminisane štetne masti. Time je ova kompanija postala prva u zemlji i regionu, koja je prestala sa korišćenjem ovakvih masti, čime se pridružila grupi velikih svetskih kompanija koje su već realizovale ovakav projekat.


– Proces eliminacije „loših“ masti iz svih naših proizvoda trajao je tokom prethodne tri godine i za to vreme, u saradnji sa renomiranim svetskim proizvođačima, uspeli smo da ih postepeno zamenimo biljnim mastima, koje ne sadrža masne kiseline. Tokom realizacije ovog projekta, kvalitet proizvoda ostao je na najvišem nivou, uz njihov nepromenjen ukus – izjavio je Dragan Živanović, izvršni direktor za proizvodnju u kompaniji „Bambi“. Važno je napraviti razliku između takozvanih „dobrih“ i „loših“ masnoća i truditi se da se u okviru preporučenog dnevnog unosa energije, unese što više „dobrih“ masti – rekao je Živanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari