Kemija Hodžić: Mi još uvijek živimo rat

LJUDI, SEĆANJA...

Ostavite komentar


  1. Većinu stvari koje je g-đa Hodžić iznela podržavam. Interesuje me samo zašto glorifikuje Selima Bešlagića, ratnog komandanta Tuzle? Ko je njega imenovao? On je trebao i mora odgovarati za kukavički napad na vojnike iz tuzlanske kolone. On je garantovao miran izlazak druge kolone vojnika a desilo se streljanje nedužnih vojnika pred kamerama, u direktnom prenosu tuzlanske televizije. Imao sam sreću da budem u prvoj koloni koja je izašla dan ranije.
    O napadu na vojnike u Sarajevu šta reći, o mudžahedinima ni reč. Ispada da su Srbi, Hrvati i drugi samo sebe ubijali.
    Ispada da su u BiH Srbi došli pred sam rat, da nisu građani BiH…
    Jednostrani pristup neće doneti pomirenje.

    1. Dragane, vaš komentar potvrđuje jednu istinu, o kojoj se nerado govori, da mi ipak imamo dve Srbije. Prva je ona koja sanja o velikoj Srbiji, koju su u svojim snovima zamišljali Milošević, Ćosić ,Šešelj i realizator na terenu Karadžić. Vidi se i vi pripodate ovoj Srbiji jer ništa niste napisali u vezi podatka koji je iznela autorka da su srpske snage odmah na početku rata 8 maja 1992. g. u Srebrenicii ubile 30 civila, Zar to nije dokaz da je rat u Bosni, kao i istrebljenje i proterivanje pripadnika druge nacije iz Istočne Bosne – da je to sve unapred sve bilo isplanirano. Danas su gradovi Istočne Bosne poluprazni, nema radne snage, smanjen je broj đaka u Školama. Zbog ukidanja multikulturalnosti kultura je osiromašena. Mnoge oranice i livade su zaparlože, nema ko da ih obradi. Eto vam rezultata vašeg pogubnog etničkog čišćenja i da se dokopate što više tuđeg imanja. Ja lično izražavam žal što je i sadašnja naša vlast, kao i vlast u RS na pozicijama prve Srbije. Mi iz druge Srbije saosećamo sa najviše postradalom narodu u Bosni. Sanjamo vreme kad će neko iz naše vlasti jasno izraziti pokajanje i reći – izvinite. Smatram da je to jedini ispravan put da naše mlade generacije ne osećaju stid i krivicu za ono šta su počinili neki od njihovih očeva.

      1. G-dine Kojiću, potpuno ste promašili. Prvo, za mene je BiH država i ništa drugo po tom pitanju ne želim da kažem. Drugo, i dalje sam mišljenja da je jednostranost u pogledima, razmišljanjima i delovanju svih strana veliki problem. Nešto Vas žrtve „drugih“ strana ne interesuju. Tuzlanska kolona je zločin. Ničim izazvan. Desetine hiljada Srba nije poginulo samo od sebe. Skelani, Bratunac… Uvod u najveći zločin Srebrenicu. Na žalost. Od 92. godine se borim protiv SPS-SRS(SNS) mišljenja.Uvredili ste me etiketiranjem i stavljanjem u isti koš sa uništiteljima poput Šešelja. Zaboravili ste Aliju, Ganića, Orića, Arkana… Sa druge strane Vi iz „druge“ Srbije, hvala Bogu (i narodu) nikad nećete odlučivati u Srbiji. To bi bila veća katastrofa nego ovaj kriminalni režim i Vučić. Srbija bi bila, taman, tolika da zadovolji Biserko, Milić, Kandić i ostale „druge“ kojima su pun džep i mondijalizam pokretačka snaga. Morali bi svi neistomišljenici „druge“ Srbije da se isele da bi Vaš program prošao. To je neizvodljivo.
        P.S. Nikad tuđe livade nisam poželeo.Imam svoje i srećan sam zbog toga.

        1. Budi srecan na tvojoj livadi jer a drugim livadama sa tvojim mentalnim sklopom osecao bi jako nesigurnim.Prava provincijalna logika ogranicenog uma.

          1. @Duga
            Pa ni Vi se niste proslavili komentarom. Nema rasprave o temi nego odmah ispljuvaste neistomišljenika. Kako se onda razlikujete od onih koje pljujete ? Kako ste zaključili da ste moralno ili intelektualno superiorniji što Vam da je za pravo da vređate ljude koji se ne slažu sa Vašim mišljenjem ? Ili ih ne smatrate ljudima ?

  2. Svaka čast Kamiji Hodžić za istrajnost i upornost u traganju za istorijskom istinom o zločinima i logorima u BiH. Jedino suočavanje sa istinom o počinjenim zločinima može biti spas za narode bivše Jugoslavije i preduslov da rata više ne bude, kao i za pomirenje. Vreme je pokazalo da su za Bosnu suživot i kosmopolitizam mnogo bolji od nacionalne isključivosti i mržnje.
    za pomirenje

  3. Mi ziivimo u ratnom stanju od 1941g. a ovi najnoviji ratovi su samo posledica tih predhodnih gradjanskih ratova. Svako ko je shvatio da ce komunizam jednog dana propasti znao je sta ce se desiti sa komunistickom totalitarnom Jugoslavijom laznim bratstvom i jedinstvom i svim drugim lazima koje su kasnije dovele do toga o cemu Vi pisete.

  4. Opet selektivno,ni riječi o Bradini(26.maja 1992 ubijeno 80 civila za nekoliko sati),ni riječi o logorima u Sarajevu(najveći bivša kasarna“Viktor Bubanj“ plus 50-tak po svim dijelovima grada).“Spreman sam žrtvovati i mir,za neovisnu BiH“izjava učesnika SS Handžar divizije čije ime nosi ulica u kojoj živite.
    Aferim!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.