Kena završio u bolnici, prosula mu se sumporna kiselina po nogama

Ostavite komentar


  1. Молим стручњаке или пољопривреднике да ми објасне шта се ради са сумпорном киселином на њиви и која су њена благотворна дејства.

  2. Sumporna kiselina na njivi!?
    Šta se radi sa sumpornom kiselinom na njivi?
    Uništava se korov ili šta?
    Sumporna kiselina uništava sve, ne pravi razliku između korova u polju i korova u glavi.

  3. Da li je na sebi isprobavao, koliko je zapravo opasna sumporna kiselina, o kojoj se toliko prica u vezi jadarita i litijuma? Ako je kiselina iz akumulatora, onda je u koncentraciji od 20%, a za preradu jadarita je predvidjena koncetrovana, tj. 100%. Sledeci put neka proba sa njom, da uporedi.

  4. Da mu ipak nije ispao akumulator iz službenog vozila koji je hteo da zameni jer je nov?

  5. Otkud da je sumporna kiselina toliko štetna, a nas predsednik ubeđuje da milioni litara te kiseline, neophodne za proizvodnju litijuma, neće nauditi životnoj okolini.

  6. Sumporna kiselina se meša sa destilovanom vodom i tim rastvorom se formira akumulator za traktore. ZAPAMTITE: prilikom mešanja uvek se sipa kiselina u vodu (KUV), a nikad voda u kiselinu (VUK) jer izaziva burnu reakciju što se verovatno desilo ovom čoveku, pa ga je rastvor ispričao. Znači VUK je opasan, pa je i skraćenica za mix opasna, KUV nije opasan, pa se tako mešaju kiselina i voda.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.