U Pljevljima je prošle nedelje održana Osnivačka skupština Bošnjačke stranke na kojoj je izabran opštinski odbor, a za predsjednicu je jednoglasno izabrana Kenana Strujić, diplomirani profesor filozofije i sociologije.


Osnivačkoj skupštini u Pljevljima prisustvovao je predsjednik Bošnjačke stranke Crne Gore Rafet Husović i brojni stranački funkcioneri, među kojima, poslanici u državnom parlamentu dr. Amer Halilović, Kemal Purišić i Suljo Mustafić, generalni sekretar stranke Sabro Kalač i sekretar poslaničkog kluba BS i član predsjedništva Foruma mladih BS Admir Adrović.

Predsjednik Bošnjačke stranke i ministar u Vladi CG Rafet Husović je rekao da ova partija ima veoma dobru saradnju sa srodnim političkim subjektima u regionu, Islamskom zajednicom, nevladinim sektorom, te da je posebno unaprijedila saradnju sa dijasporom, koja u BS prepoznaje ozbiljnog partnera preko kojeg ostvaruje saradnju sa državnim institucijama. „Formiranjem opštinskog odbora u Pljevljima zaokružujemo rad na jačanju naše partijske infrastrukture. Ovaj odbor će imati našu punu podršku u političkom djelovanju i u svim projektima koje su važni za Bošnjake u Pljevljima. Dali smo veliki doprinos nezavisnoj Crnoj Gori, a kao partner u vlasti podržavamo sve demokratske procese i zalažemo se da naša država što brže napreduje u evropskim integracijama. Našim učešćem u vlasti značajno smo povećali zastupljenost Bošnjaka, ali je to još ispod onog broja koji je adekvatan našem učešću u ukupnom stanovništvu“ kazao je Husović. Šef poslaničkog kluba BS Suljo Mustafić je rekao da su Pljevlja grad sa prepoznatljivom bošnjačkom kulturom i sa puno sačuvanih obilježja u arhitekturi, jeziku i tradiciji, te da će BS raditi na zaštiti ovih vrijednosti ali i na boljem i kvalitetnijem predstavljanju Bošnjaka na lokalnom nivou i njihovoj srazmjernoj zastupljenosti.

Predsjednica OO BS Kenana Strujić je istakla da je svjesna težine zadatka, da će raditi na omasovljenju stranke i da će se zalagati da svojim djelovanjem članove i simpatizere stranke predstavlja na adekvatan način. „Nastojaćemo da okupljamo ljude oko programskih ciljeva BS i ubijeđeni u uspjeh naše misije sve ćemo uraditi da BS bude prepoznatljiva politička snaga koja će raditi na unaprijeđenju položaja Bošnjaka i ukupnom društvenom i privrednom razvoju Pljevalja“, obećala je Kenana Strujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari