Akciji za pomoć devetogodišnjoj Nađi Novaković da prikupi sredstva potrebna za hitnu operaciju koštane srži kako bi pobedila retko i teško oboljenje matičnih ćelija pridružila se i ekipa kultne emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, koja se emituje nedeljom na TV B92. Kesić i redakcija Njuz.neta odlučili su da na aukciji u Ustanovi kulture „Parobrod“ u petak u 18 časova prodaju čuvene šolje sa likovima raznih junaka i antijunaka naše svakodnevice.


– Jovan Simić i njegova humanitarna aukcija dresova za pomoć maloj Nađi Novaković inspirisali su nas da ponudimo ono što imamo, a to su šolje iz naše emisije. Svaka je originalna šolja iz dosadašnjih epizoda, svaka je drugačija i iza svake šolje stoji neka priča. Priče ćemo ispričati Njuz.net i moja malenkost, a posvedočiće i mnogi gosti i analitičari koji su učestvovali u „24 minuta“. Završna fora sa šoljom postala je jedan od zaštitnih znakova naše emisije i sve šolje su nam veoma drage, a biće nam još draže kada dobiju svoje nove vlasnike. Poenta je da tog popodneva sakupimo što više novca i da to lepo uplatimo na račun za pomoć Nađi. Podrazumeva se da ćemo se potruditi i da se lepo zabavimo – rekao je za Danas Zoran Kesić.

Na šoljama se pored ostalog nalaze likovi Sergeja Trifunovića, Vuka Draškovića, Borisa Tadića u atletskoj majici, vladike Kačavende, Vojislava Koštunice, Aleksandra Šapića, Nebojše Stefanovića, Vuka Jeremića, Čovića i Vujoševića, Snežane Dakić, Nebojše Stefanovića, Tomislava Nikolića, Darka Šarića, Tiriona Lanistera iz serije „Igra prestola“… Majstori satire sa „devedeset dvojke“ ne isključuju mogućnost da se neko od junaka sa šolja pojavi na aukciji i otkupi svoj lik.

Njuzovci prave dobru atmosferu pred aukciju na društvenim mrežama. Miroslav Vujović iz Njuza napisao je: „Ispostavilo se dobro što nisam dao nikome da ih koristi već ih čuvao za aukciju. Šolje sa Kesinim DNK!“ Njegov kolega Viktor Marković dodao je: „Jedna od ovih šolja koje će biti ponuđene na humanitarnoj aukciji ima DNK Anice Dobre!“

Nađa Novaković (9) boluje od teške bolesti matičnih ćelija koja može da se izleči samo transplantacijom koštane srži. Troškovi operacije iznose 300.000 evra. Bolest mijelodisplastični sindrom – refraktorne citopenije Nađi je otkrivena u junu 2013. godine, ali joj se zdravstveno stanje pogoršalo. Njeni roditelji Aleksandar i Angelina apeluju na sve koji mogu da im pomognu. „Zovem se Nađa Novaković, imam 9 godina. Bolujem od jako teške bolesti matičnih ćelija. Ja mogu da se izlečim jedino transplantacijom koštane srži. Transplantacija je jako hitna i operacija se mora uraditi u Nemačkoj ili Italiji. U poslednje dve nedelje mi se stanje jako pogoršalo i stalno krvarim iz usta, telo mi je puno modrica i jako se loše osećam“, navodi se u apelu za pomoć koji potpisuje mala Nađa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari