„Srbija može da računa na podršku Velike Britanije i naša saradnja sa Srbijom se nastavlja“ – izjavio je novinarima ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Denis Kif tokom posete Tekiji, naselja u kome i dalje meštani, volonteri, pripadnici Vojske Srbije i ovdašnjih kompanija i preduzeća otklanjanju posledice prošlonedeljne bujične poplave.


– Ovde je bila katastrofa. Video sam šta to znači za ljude, takođe sam video saradnju i pomoć dobrovoljaca i veoma sam impresioniran time kako ljudi ovde sarađuju. Vidim takođe i koliko još posla ima – kazao je ambasador Kif nakon obilaska Tekije, poželevši ljudima Tekije sve najbolje u ovoj teškoj situaciji.

Poslovodstvo PD „Đerdap“ kao i meštani bili su domaćini ambasadoru Kifu prilikom ove posete.

– Ambasador Kif je veliki prijatelj naše zemlje i on je sam izrazio želju da dođe i mi smo izabrali Tekiju jer je po nama to mesto najviše stradalo i najviše je ugroženo u ovoj katastrofi koja je zadesila kladovsku opštinu. Impresioniran je onim što je video. Nadam se da će nakon ovoga biti i nešto pomoći za ovaj kraj i Tekiju – rekao je direktor PD „Đerdap“ Goran Knežević, dodajući da je Velika Britanija dan ranije donirala 82 muljne pumpe Vojsci Srbije.

Nakon obilaska Tekije, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva obišao je HEPS „Đerdap 1“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari