Kikinda domaćin odbojkaškom kampu u organizaciji OS Srbije 1Foto: M.P./Danas

Do sredine jula Kikinda je domaćin dečjem odbojkaškom kampu pod nazivom “Odbojka zove, moj prvi smeč“, u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije.

U gradu boravi 150 dečaka osnovnoškolskog uzrasta, koji imaju priliku da u hali Sportskog centra “Jezero“, treniraju sa najvećim stručnjacima srpske odbojke, navodi se na sajtu ovog severnobanatskog grada.

Kamp su posetili Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

“Mislim da ćemo znatno pomoći lokalnim klubovima, da će upravo ovi dečaci započeti treninge i da će završti u prvoligaškim ekipama. Ovakvim primerom koji sprovodi Savez, želja nam je da lokalni odbojkaški klubovi u što većoj meri rade sa mlađim kategorijama. Primećujemo da posle više od godinu dana rada, u mnogim tradicionalnim sredinama imamo dobar odziv dečaka koje su okupili upravo lokalni klubovi“, stav je Zorana Gajića, predsednika Odbojkaškog saveza Srbije.

Kikinda je jedan od 30 gradova u Srbiji, u kom se održava odbojkaški kamp. Projekat “Odbojka zove, moj prvi smeč“ započet je prošle godine, i  do sada okupio preko 1.500 dečaka koji se prvi put bave odbojkom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari