Kikinda: Održana manifestacija „Pozdrav proleću“ na trgu 1Foto: Grad Kikinda

Na kikindskom trgu juče je održana centralna priredba 23. po redu dečije manifestacije „Pozdrav proleću“.

Nakon dve godine pauze zbog korona virusa, 23. po redu manifestacija „Pozdrav proleću“ održana je juče u centru grada, gde su tokom jednočasovne priredbe u režiji kikindskih mališana građani Kikinde mogli uz pesmu i igru da pozdrave dolazak, po mnogima, najlepšeg godišnjeg doba.

Ova manifestacija, koja je ušla u svoju treću deceniju održavanja, u organizaciji Kulturnog centra okuplja decu iz svih kikindskih vrtića, a ove godine će prema rečima direktorke Kulturnog centra Kikinde Tanje Nožice trajati tri dana.

„U okviru programa organizovana je predstava „Hvala Vuku za azbuku“, zatim posebno atraktivan deo trodnevnog događaja, trka „Naj kića“, u kojoj kikindske bebe svoju brzinu pokazuju puzanjem. Zatim je tu bila i dodela nagrada za likovni i literarni konkurs, crtanje kredama u boji, a i ovoga puta nam je u gostima bio i Branimir Rosić i njegova leteća gitara. Najmlađi glumci Dečijeg pozorišta „Lane“ su izveli predstavu „Vesnici proleća“. – izjavila je Nožica.

Kikinda: Održana manifestacija „Pozdrav proleću“ na trgu 2
Foto: Grad Kikinda

Ovo je takođe treći put da je program manifestacije osmišljen kroz angažovanje Sekretarijata za zaštitu životne sredine, koji je pored izložbe fotografija osnovaca „Moje omiljeno mesto u prirodi“, gde je pristiglo preko 80 fotografija, takođe organizovao akciju „Mali ekolog“, a najavljena je i tribina za srednjoškolce „Buka u životnoj sredini“ koja je u organizaciji Gradske uprave, Kulturnog centra i Zavoda za javno zdravlje Kikinda.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari