Kikinda: Obezbeđena oprema za dobrovoljne vatrogasce 1Foto: grad kikinda

Za dobrovoljna vatrogasna društva na teritoriji Kikinde obezbeđeni su nova oprema i uniforme, saoštila je lokalna samouprava ovog grada na severu Banata.

Ukupna vrednost donacije, koju su obezbedili Ministarstvo unutrašnjih poslova, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu su, uz podršku Grada Kikinde, je preko pet miliona dinara.

Oprema je namenjena dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Kikindi, Nakovu, Ruskom Selu i Mokrinu.

Svečanom uručenju opreme prisustvovali su gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač i Miroslav Dučić, član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije.

„Oprema će nam dobro doći kako bismo bili spremni za sve izazove koji nas očekuju. U sklopu svakog društva imamo po jednu jedinicu sa devet članova što je urađeno na osnovu novog zakona, četiri društva su stekla status treće kategorije, dok je plan da se u naredne dve godine svih 10 društava osposobi za treću kategoriju“, izjavio je Erne Talpai, predsednik Gradskog vatrogasnog saveza Kikinda.

U narednom periodu planirano je da Grad Kikinda rekonstruiše sadašnje prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog saveza u Kikindi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari