Kikinda: Policija otkrila blizu 200 migranata kod Horgoša, oružje i marihuanu 1Foto: MUP

Na području Horgoša i Srpskog Krstura zatečena su 182 migranta, od kojih su dvojica bezbednosno interesantna lica, a protiv kojih će biti preduzete mere u skladu sa zakonom, saopštila je Kikindska policija nakon akcije provere i hapšenja migranata.

Tokom akcije, policija je pretragom terena na području Srpskog Krstura pronašla dve automatske puške, 104 komada municije, kao i manju količinu marihuane.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i krijumčarenje ljudi, policija je u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Senti podnela krivičnu prijavu protiv pedesetogodišnjeg muškarca iz Horgoša, a u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Kikindi krivičnu prijavu protiv pedesetjednogodišnjeg muškarca iz Đale.

Kao i u ranijim slučajevima, migranti su autobusima prebačeni u prihvatni centar u Preševu, gde će im biti obezbeđeno poštovanje svih zakonskih i ljudskih prava, medicinska zaštita, ishrana i adekvatan smeštaj.

Novu akciju na severu Banata i Bačke izveli su pripadnici Policijske uprave u Kikindi i novosadskog  odreda Žandarmerije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari