Kikinda: Rekonstruiše se vrelovodna mreža zbog boljeg grejanja građana 1Foto: screenshot

Grad Kikinda i preduzeće Toplana spremno će dočekati jesen i zimu, saopštila je lokalna samouprava ovog grada, koja je podsetila da je u toku rekonstrukcija vrelovodne mreže u ulici Miloša Velikog koja bi trebala da obezbedi bolje snabdevanje toplotnom energijom korisnika.

Zamena glavnog magistralnog vrelovoda u ulici Miloša Velikog privodi se kraju, tako da bi poslednjih dana avgusta taj posao trebalo da bude završen.

Reč je o lokaciji vrelovoda na kojoj su bile česte havarije, a čija bi rekonstrukcija trebalo da obezbedi redovno i kvalitetno grejanje za potrošače.

„Radi se o ugradnji 220 metara glavnog voda kotlarnice Centar, koja snabdeva oko 70 odsto korisnika „Toplane“. Završetkom radova, vrednih preko 30 miliona dinara, biće rešen i jedan od najvećih problema u ovom delu grada, s obzirom na to da su se baš na toj deonici, u prethodnim godinama, dešavale brojne havarije“, navodi se na sajtu grada Kikinde.

Pored pomenutih, počeli su i remontni radovi u Mikronaselju, u blokovima C1, C i D.

Kako je najavljeno, „Toplana“ će u septembru, u okviru plana i programa održavanja, remontovati podstanice i kotlarnice.

Javno preduzeće „Toplana“ ima 3.400 korisnika u Kikindi i toplotnom energijom snabdeva 240.000 kvadratnih metara objekata fizičkih lica i preduzeća. Naplativost računa iznosi preko 95 odsto.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari