Kikinda: Svečani prijem za članove KUD „Marija Bursać“ 1Foto: Grad Kikinda

U ponedeljak, 18. aprila u Gradskoj kući upriličen je svečani prijem za članove Kulturno umetničkog društva „Marija Bursać“ iz Banatskog Velikog Sela.

Povod je, kako smo i ranije pisali, osvajanje 3 odličja na festivalu „Zlatni Opanak“ u Valjevu. Velikoselci su u konkurenciji od 22 društva osvojili čak 3 odličja: prvo mesto u kategoriji za najbolju pevačku grupu celokupnog festivala, drugo mesto u kategoriji pevačkih grupa večeri, a u kategoriji instrumentalista član KUD-a „Marija Bursać“ Vid Vašalić osvojio je drugo mesto.

Takođe, u kategoriji igračkih ansambla Velikoselcima je, kako je i sam priznao predsednik KUD-a Goran Šormaz, neočekivano pripao „Bronzani opanak“.

„Bili smo jedini folklor sa sela, sva ostala društva su bila iz gradskih sredina. Imali smo i vrlo malo vremena za pripremu, što je dodatno povećalo oduševljenje, kada smo shvatili da je ova prestižna nagrada pripala baš nama. Prijavili smo se u sve tri kategorije, muška pevačka grupa, instrumentaliste i igranje. Radili smo običaje na Svetog Iliju. Poneli smo „Bronzani opanak“ što nismo očekivali.“ – izjavio je Šormaz.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari