Kina u 2007. planira da izdvoji 17,8 odsto više novca za svoj odbrambeni sistem nego lane, rekao je portparol kineskog Narodnog kongresa Dijang Endžu. On je rekao da je ove godine armiji namenjeno oko 44,94 milijarde dolara, odnosno za 17,8 odsto više nego 2006. Odbrambeni sistem zemlje ima za cilj da osigura napredak ka izgradnji umereno prosperitetnog društva.

Kina u 2007. planira da izdvoji 17,8 odsto više novca za svoj odbrambeni sistem nego lane, rekao je portparol kineskog Narodnog kongresa Dijang Endžu. On je rekao da je ove godine armiji namenjeno oko 44,94 milijarde dolara, odnosno za 17,8 odsto više nego 2006. Odbrambeni sistem zemlje ima za cilj da osigura napredak ka izgradnji umereno prosperitetnog društva. „Kina nema ni mogućnosti ni nameru da se sa drugim zemljama takmiči u naoružanju i ne predstavlja pretnju nijednoj zemlji“, istakao je Đijang.
Neki međunarodni stručnjaci ocenjuju, međutim, da Kina izdvaja čak tri puta više novca za svoju vojsku nego što zvanično saopštava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari