Zrenjaninski preduzetnik Su Haike, vlasnik robne kuće i poznat kao „Kinez dobrog srca“ zbog brojnih dobrotvornih akcija, stipendiraće dva učenika do završetka školovanja i mature.

Ugovori o stipendiranju Zrenjaninaca Marka Miletića i Simona Simonovića, učenika osnovnih škola, i kineskog privrednika potpisani su u Gradskoj kući. Događaju su prisustvovale predstavnice Asocijacije žena Kine u Srbiji, koje su pripremile donaciju za Specijalnu školu „9. maj“u Zrenjaninu.

– Volim Srbiju i dobre ljude u Srbiji. Ovde lepo živim i radim sedamnaest godina. Hoću da pomognem ljudima, rekao je Su Haike. Ovaj humani Zrenjaninac kineskog porekla godinama se odaziva i učestvuje u humanitarnim akcijama, a najviše pomaže ugrožene porodice, kao i školi „9. maj“, jer njenim đacima godinama obezbeđuje školski pribor. Sada će donaciju njihovim đacima uručiti i Kineskinje okupljene u Asocijaciji žena Kine u Srbiji.

– Tokom protekle dve godine, koliko postoji i deluje naša asocijacija, u nekoliko navrata smo organizovale humanitarne akcije za pomoć deci i ženama, objasnila je Mei Chen, predstavnica te asocijacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari