Kinezi zaskakali holandske novinare na ulici

Povodom nasrtaja na predstavnike medija kod gradilišta Linglonga

Ostavite komentar


  1. Ko je dozvolio da se Kinezi u Srbiji osećaju kao kod kuće? Ko im je dozvolio da bez dozvole vade šljunak iz Z.Morave, skaču po srpskim ulicama, sprečavaju snimanje televiziji… Šta će biti sa Kinezom koji ,ne daj bože, nanese neku povredu srpskom državljaninu, ili još gore…Koji zakoni važe za njih? Sve su ovo pitanja za našeg predsednika čiji je brat Si.

  2. Prava milina. Nasrću na strane novinare, a šta će tek biti sa našim? Grad već 17 godina bez vode (završena je Fabrika vode o trošku građana, a neće niko da je otvori), Kinezima grade vodovod od 450 miliona. Skoro toliko naših novaca su dali za tzv. “razminiranje” poklonjenog poljoprivrednog zemljišta.Izvađeno 0 granata. Dato je i 87 miliona (evra), a daće isto toliko za novozapošljavanje naših najamnih radnika. Na gradilištu nema naših ljudi. Bahate se na poklonjenom delu Srbije koje će trovati formalinom, čađi i ko zna kakvim otrovima. U tajnosti grade čak i objekte bez dozvole. Mnogo je, pa makar bilo i od braće.

  3. Svaka banana država na Balkanu, a i šire, povija se kao grančica na vetru, kad duvaju jaki vetrovi sa Zapada ili Istoka.
    Naš predsednik se deklarativno zalaže za EU, ali je srcem i dušom na Istoku.
    Kinezi imaju moćan plan, a Srbija im je odskočna daska, da uđu na tržište EU.
    Srbija kao zemlja u kojoj cveta samovolja vladajuće partije i korupcija na svim nivoima, nije naročito privlačna za strani kapital sa Zapada.
    Ali sličan se sličnom raduje, pa su nam tu Kinezi.
    Kao jedini, koji su izrazili želju, da ovde ozbiljno investiraju i daju nam povoljne kredite, vlast ih drži kao malo vode na dlanu.
    A to ima svoju cenu.
    Gospodin iz teksta je to najbolje osetio na svojoj koži.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.