Premijerom komada Jovana Sterije Popovića „Kir Janja “ u Narodnom pozorištu u Pirotu u režiji reditelja iz Beograda Boška Dimitrijevića, preksinoć je počela nova sezona u tom pozorištu. Dimitrijeviću je ovo četvrta predstava u pirotskom pozorištu, a on je nakon premijere rekao da je posao oko postavljanja predstave završen za 45 dana i da je zadovoljan njenom realizacijom.


– Zadovoljan sam preciznošću sa kojom su realizovali predstavu, odnosno nameru da ovaj „Kir Janja'“ mora da ima neku vrstu današnje perspektive i pogleda iz ovog vremena. Hteli smo da tu priču ispričamo kroz preplitanje vremena i da malo razmislimo kako danas izgledaju Kir Janja iz Sterijinog vremena i današnji Mišići i Katice, rekao je Dimitrijević.

Lik Kir Janju tumači Zoran Živković, njegovu suprugu Jucu Aleksandra Stojanović, Katicu igra Tijana Petrović, Mišića, notaroša tumači Milan Nakov, Kir Dimu Slobodan Aleksić, dok slugu Petra igra Aleksandar Radulović. Dva pandura igraju Dejan Glišić i Nikola Nikolić.

Nosilac naslovne uloge Zoran Živković kaže da u predstavi ima dosta savremenog i da se nada da će publika rado gledati ''Kir Janju'' u Pirotu i širom Srbije. Aleksandra Stojanović je igrala njegovu ženu Jucu i ona je zadovoljna reakcijama publike i likom koji je tumačila. Scenografiju je radila Andrijana Lubina, kostime Danica Rakočević, za scenski govor je bila zadužena Andrijana Videnović, a za scenski pokret Vera Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari