Srbija će morati još 24 časa da čeka na „svoj“ četvrtfinalni duel na poslednjem grend slemu u sezoni. Bilo je planirano da se Novak Đoković i Janko Tipsarević večeras bore za mesto u polufinalu US opena, ali je kiša koja je juče padala tokom čitavog dana promenila planove. Organizatori su bili prinuđeni da čitav jučerašnji program pomere za danas, tako da će Đoković i Tipsarević verovatno na teren tek u noći između četvrtka i petka po srednjeevropskom vremenu.


Tipsarević je plasmanom među osam najboljih na turniru u Njujorku ostvario najveći uspeh u karijeri, ali je najavio da će se protiv zemljaka i odličnog prijatelja boriti do poslednjeg atoma snage.

– Pobediće onaj ko bude igrao bolji tenis. Novakovi rezultati su neverovatni, izgubio je samo dva meča ove godine. On je sjajan, ali je moj cilj da me to ne optereti. Treba izaći na teren sa idejom da pobediš. Možda ću imati malo veću podršku jer sam autsajder, ali ipak mislim da će opredeljenost kod navijača biti podjednaka – istakao je Tipsarević.

Đoković plesao i u svlačionici

Najbolji teniser sveta je drugi put u tri dana pokazao svoje veštine u plesanju na US openu. Posle „tačke“ na terenu, Đoković se sada u svojoj svlačionici udružio sa Kameronom Hjuzom, koji je zadužen za podizanje atmosfere na tribinama u Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari